formats

Pattie Boyd och George HarrisonPattie Boyd och George Harrison i Surrey, England 1968
Foto: Pattie Boyd  

George Harrisons första fru – numera fotograf - Pattie Boyd, ställer ut en samling fotografier i både färg och svartvitt på Galleri Jan Wallmark på Karlavägen 17 i Stockholm. Det är foton som hon själv har tagit och som speglar en del av den tid som hon levde tillsammans med George Harrison, de övriga medlemmarna i The Beatles, Eric Clapton m.fl. Här visas ett flertal fantastiska fotografier som många av oss Beatlesfans både känner igen och inte har sett tidigare. Utställningen – From The Sixties And Seventies – innehåller många intressanta fotografier från 60- och 70-talet. Pattie Boyd har ju inte bara varit George Harrisons fru, utan har levt ett spännande och händelserikt liv som modell, skådespelerska och dessutom varit gift med Eric Clapton. Som bekant var ju Eric och George väldigt nära vänner.

Torsdagen den 23 januari 2014 var det vernissage mellan kl. 17.00 och 19.30 och utställaren själv var på plats. Det var många som hade kommit till vernissagen för att njuta av de fantastiska fotografierna, men också för att få tillfälle att få en kort pratstund med Pattie Boyd själv.

Pattie Boyd och Efva Attling på vernissagen den 23 januari 2014 Pattie Boyd och Efva Attling på vernissagen torsdagen den 23 januari 2014


Öppettider
: Tisdag- torsdag kl. 11.30 – 17.30, fredag-lördag kl. 12.00-16.00. Söndagar och måndagar är det stängt.  
Utställningen pågår t.o.m. onsdagen den 12 februari 2014.

Patricia Anne ”Pattie” Boyd föddes den 17 mars 1944 i Taunton, Somerset i England, är fotograf och före detta fotomodell. Under 1960-talet förekom hon bland annat på omslaget till modetidningen Vogue. Hon var gift med George Harrison under åren 1966-1977 och med Eric Clapton från 1979 till 1988. Hon har bl.a. skrivit boken Wonderful Tonight, vilken kommer att recenceras i årets vårnummer av Beatles Nytt.