Inspelningarna av ’I’m Only Sleeping’ avslutas denna fredag

I Studio Two i EMI Studios på Abbey Road var som vanligt denna fredag producenten George Martin och ljudteknikern Geoff Emerick.

Inspelningarna av John Lennons I’m Only Sleeping avslutades denna dag med inspelning av sångtillägg av John Lennon, Paul McCartney och George Harrison.

John Lennon's handwritten lyrics for I'm Only Sleeping, 1966
John Lennons med handskrivna delar av texten till ’I’m Only Sleeping’.

Dagens inspelningssession, som ägde rum mellan kl. 14.30 och kl. 01.00 på lördagsmorgonen, började med skapandet av två reduktionsmixningar av tagning 11 till tagning 13, varav den andra ansågs vara bäst för att kombinera gårdagens baklängesgitarrsolon till ett spår på fyrkanalsbandspelaren.

På kanal fyra lade man John Lennons dubbelinspelade solosång (huvuddelen hade spelats in den 29 april 1966) samtidigt som Paul McCartney och George Harrison spelade in sina vokala bakgrundsharmonier.

Trots att man var klar kl. 01.00 på lördagsmorgonen, fortsatte den tekniska personalen att arbeta fram till kl. 02:15 för att skapa fyra monomixningar av låten. Ingen av dessa monomixningar kom emellertid att användas. I’m Only Sleeping mixades i mono den 12 maj och den 6 juni. Stereomixningen gjordes den 20 maj och 21 juni 1966.

___________________________________________________

Paul McCartneys bror Michael släpper singel under pseudonymen Mike McGear

The Scaffolds singel ’2 Day’s Monday/3 Blind Jelly Fish’ på Parlophone.

Mike McCartney ingick i gruppen The Scaffold tillsammans med musikerna Roger McGough och John Gorman. Den här fredagen släpptes deras singel 2 Day’s Monday/3 Blind Jelly FishParlophone med skivnummer R 5443.

Och så här låter den avantgardistiska låten med en liten text om varje dag i veckan och vad den används till och vad man intar för typ av mat.