John, Cynthia, Mick och Chrissie på Portobello Road

Efter gårdagskvällens party tog sig John och Cynthia Lennon, Mick Jagger och modellen Chrissie Shrimpton denna lördag till marknaden på Portobello Road i London.

Chrissy Shrimpton, Mick Jagger, John Lennon och Cynthia Lennon på Portobello Road. Bilden publicerades den 18 juni 1966 i tidningen ’Melody Maker’ och den 16 juli 1966 i tidningen ’Disc and Music Eco’.

Chrissy Shrimpton, engelsk modell och skådespelerska, minns:
En fredagskväll [20 maj] när vi alla tittade på Dolly [en privat nattklubb] fick jag en idé. Hur konstigt det än kan låta, men när man är i sällskap med sådana ärevördiga musiker är det generellt svårt att tänka på någonting! Hur som helst, jag föreslog att vi skulle shoppa på Portobello Road. Detta innebar att vi skulle behöva stanna över natten för att gå upp tillräckligt tidigt.

Så, Mick och jag bjöd in våra vänner på ett besök: Keith Moon och John Entwistle från bandet The Who. Paul McCartney, Ringo och Maureen, samt Cynthia och John Lennon.

På morgonen var bara John och Cynthia kvar. Naturligtvis när vi kom till Portobello Road var klockan 07:30 på morgonen, så ägarna hade precis börjat öppna sina butiker. Det var helt klart överraskadenär de såg oss.

Marknaden på Portobello Road i London i mitten av 1960-talet.

Men jag tycker att det var ännu mer fantastiskt att se Mick Jagger och John Lennon. Sen handlade vi lite. Mick köpte för 28 shilling någon sorts röd trummisjacka, och John valde en manchesterjacka som han började bära konstant efter det.

Det var i den här boutiquen – ’I Was Lord Kitchener’s Valet’ – på Portobello Road nr 293, som Mick Jagger och John Lennon köpte sina kläder denna dag.
Boutiquen ’I Was Lord Kitchener’s Valet’ specialiserade sig på Viktorianska och militärliknande kläder.
Mick Jagger med sitt inköp på Portobello Road i London.

Han köpte också en baddräkt för män. Rent logiskt var man tvungen att se till att baddräkten passade! Vi gick alla till familjen Lennons hus, där John provade den i sin uppvärmda pool. Min hund Dora var så imponerad att hon också hoppade i poolen.