The Beatles album ’Revolver’ gick in på förstaplatsen i UK

The Beatles nya album Revolver gick in på förstaplatsen på UK-listan och där passade den på att ligga still  i nio veckor!

The Beatles' 'Revolver': The Most Ambitious Pop Music Committed To Vinyl


The Beatles album ’Yesterday And Today’ toppar albumlistan i USA


The Beatles livekonserter på ’Olympia Stadium’ i Detroit

Denna lördag var det The Beatles andra speldag under denna den sista liveturnén någonsin. American Airline-flyget från Chicago anlände till Detroits Metropolitan Airport kl. 11.12.
’Metropolitan Airport’ i Detroit.
Uppifrån: Neil Aspinall, George Harrison, Ringo Starr, John Lennon och Paul McCartney på väg ner för flygplanstrappan efter landningen i Detroit.
Förutom att det var cirka 300 tonåringar som mötte The Beatles, var det en hel del journalister, fotografer, vakter med flera som försökte hålla ordning på gruppens ankomst.

Mellan det att The Beatles hade kommit ut ur planet och in i en Greyhoundbuss för vidare befordran till Olympia Stadium fick reportrarna bara fyra minuter på sig att ställa frågor och fotografera. Det var bäst att de fick åka direkt till arenan eftersom den första föreställningen skulle starta kl. 14.00. Det var en viss förvirring om var någonstans det berömda bandets instrument befann sig när de gick på bussen. En talesman för American Airlines sa att instrumenten skulle levereras på ett specialflyg från Chicago klockan 13.00.

’Olympia Stadium’ i Detroit, där även hockeylaget ’Detroit Red Wings’ spelade sina hemmamatcher.
Reklamaffisch för The Beatles sena konsert på ’Olympia Stadium’ med förbanden The Cyrkle, The Ronettes och The Remains.

Disc-Jockeyn Scot Regen från radiostationen ’WKNR’ intervjuar The Beatles inför en av konserterna i Detroit för Cleveland-lyssnare, som ska få besök av gruppen i morgon. Från vänster: George Harrison, Ringo Starr, John Lennon och Paul McCartney.

De gav som vanligt två konserter, en kl. 14.00 och en kl. 19.00. inför totalt 28 000 fans (dock inte fullsatt) på Detroit’s Olympia Stadium. De hade uppträtt här en gång tidigare och det var den 6 september 1964

Ticket for The Beatles in Detroit, 13 August 1966

En biljett till kvällens sena föreställning för $ 5.50.

En biljett till eftermiddagens konsert.

Enligt Associated Press i Detroit var det mer än fyrahundrafemtio poliser från städer, län och privata poliser som patrullerade stadion med walkie-talkies, och försökte hålla tonåringar under kontroll. Associated Press, Ett cirka 1,5 meter högt staket restes runt scenen och två första hjälpen-stationer sattes upp, där en läkare och två sjuksköterskor var i tjänst.

Paul McCartney i logen före konserterna i Detroit. Notera en variant på omslaget till deras senaste album ’Revolver’, som står mot väggen. Foto: Bob Bonis.

 

Paul McCartney, George Harrison och John Lennon försöker skapa en god stämning inför konserten.

 

 

Paul McCartney lyssnar spänt på det som John Lennon glatt berättar i en mikrofon i logen.

 

 

Ringo Starr välklädd och klar att gå in på scenen och sätta sig vid sitt trumset.

 

 

Trummisen i förbandet ’Cyrkle’.

 

Här är John Lennon på väg in på scenen i ’Olympia Stadium’ i Detroit.

 

Här hälsas Paul McCartney och George Harrison välkomna upp på scenen av disc-jockeyn Scott Regen.

 

 

Paul McCartney och John Lennon sjunger sina stämmor i en av låtarna. Foto: Douglas Elbinger.

 

 

Paul McCartney och John Lennon sjunger och spelar. Vid det här tillfället gick en sträng av på Johns gitarr så han slutade att spela tillfälligt. Foto: Douglas Elbinger.

 

 

Publiken i ’Olympia Stadium’ i Detroit var lika begeistrade som fansen var överallt där de uppträdde live.

 

 

George Harrison i aktion med Ringo Starr i bakgrunden vid sina trummor.

 

En mycket glad Ringo Starr vid sitt trumset.

 

John Lennon sjunger ut medan Ringo Starr spelar på sitt trumset i bakgrunden.

 

Paul McCartney med sin Höfnerbas med en för den här tiden stor Vox-högtalare.

 

Publiken kunde knappast höra något av det som The Beatles spelade, men de ville tydligen att grabbarna skulle byta skor, eller . . . George Harrison längst bort till vänster och Paul McCartney och John Lennon närmast.

Mellan konserterna satt grabbarna i omklädningsrummet och lyssnade på kassetter med indisk musik.

George Harrison vid mikrofonen med Paul McCartney och John Lennon till höger.

 

I nederkant av bilden i mitten ser vi hur poliserna hjälper beatlarna att lämna arenan – men publiken verkar vara lika glada ändå!

 

The Beatles åkte Greyhoundbuss direkt efter den sena föreställningen med destinationen Cleveland i staten Ohio, dit de anlände kl 02.30 på söndagsmorgonen.

Ett av fansen – Sue Dolan – berättar:
Vi bestämde oss för att vänta utanför arenan efter konserten för att se om vi kunde se Beatles. Till en början samlades en stor skara där, men efter en halvtimme var det bara femtio-sextio personer kvar. Vi stod och pratade om hur fantastiska Beatles var och vilken som var min favorit (jag har John). Till slut öppnades garageportarna och en enorm buss kom ut. Min vän och jag sprang över gatan till vår bil, klev in och följde bussen. Vi var lite oroliga över att inte veta vart bussen var på väg och om vi kunde hitta tillbaka eftersom vi bodde i Ann Arbor. Jag tror att vi var de enda som gjorde det.

Tidskriftsredaktören för tidningen Tinsit Judith Sims berättar hur det gick till
Vi tog bussen från Detroit till Cleveland. Eftersom bussen var inne på stadion behövdes det inga James Bond-manövrar för att få ut The Beatles. Direkt från scenen i scenkostymer och med svett i ansiktet rusade Beatles till bussen, och vi körde iväg. Det var en övernattning. Innerbelysningen var släckt. Jag fick senare reda på att det berodde på att The Beatles ändrade sig bak i bussen. Vid något tillfälle körde bussen av vägen och stannade på Howard Johnsons parkeringsplats där några förbipasserande blev förvånade över att se Beatles gå av bussen.

Howard Johnson är en amerikansk kedja av hotell och motell i hela USA och var den största restaurangkedjan i USA under 1960- och 1970-talen.

Presschefen Tony Barrow minns:
Efter den andra spelningen insåg Detroit-fansen att vi skulle åka till Cleveland, så vår buss eskorterades av öppna bilar som följde oss under en lång tid på vår fyra timmar långa bilresa.

 


Radiostationen KLUE i Texas anordnar ett offentligt Beatlesbål

Kontroverserna kring John Lennons uttalande om att The Beatles är mer populära än Jesus fortsätter. Radiostationen KLUE i  Longview, Texas organiserade denna dag ett Beatlesbål, dit de bjöd in lokala tonåringar att ta med sig sina Beatlesskivor och andra Beatlesföremål för att skapa ett Beatlesbål.
Chefen för radiostationen meddelade: We are inviting local teenagers to bring in their records and other symbols of the group’s popularity to be burned at a public bonfire on Friday night, August 13.
Den här dagen visste inte chefen för radiostationen vad som skulle ske dagen efter, söndagen den 14 augusti! Men han blev säkert mer än överraskad! Läs morgondagens Beatleshistoria!
Under själva ceremonin på kvällen brände The Grand Dragon för South Carolinas Ku Klux Klan beatlesskivor på ett stort träkors.