Albumet ’This Is Where It Started’ med Tony Sheridan and the Beatles släpps i USA

Den här måndagen, då man som vanligt släpper nya skivor i USA, släpptes albumet This Is Where It All Started med Tony Sheridan och The Beatles på Metro Records med skivnummer MS-563.

Albumet innehåller följande tio låtar:

My Bonnie (My Bonnie Lies Over The Ocean) – The Beatles with Tony Sheridan

Cry For A Shadow – The Beatles with Tony Sheridan

Johnson Rag – The Titans

Swanee River – Tony Sheridan with The Beat Brothers

The Darktown Strutters Ball – The Titans

The Saints (When The Saints Go Marching In) – The Beatles with Tony Sheridan

Rye Beat (Comin’ Thru The Rye) – The Titans

You Are My Sunshine – Tony Sheridan with The Beat Brothers

Summertime Beat (In The Good Old Summertime) – The Titans

Why – The Beatles with Tony Sheridan

Som vanligt när det gäller dessa tidigare inspelningar med och utan Tony Sheridan och The Beatles kontra The Beat Brothers, så stämmer inte uppgifterna 100-procentigt ovan.

Tony Sheridan deltar inte på låten Cry For A Shadow, som är skriven av John Lennon och George Harrison. De som framför denna låt är John Lennon, Paul McCartney, George Harrison och Pete Best.


The Beatles anländer till Washington D.C.

Under eftermiddagen denna måndag flög The Beatles från Cleveland i Ohio till huvudstaden Washington D.C.

Närmast kameran sitter Paul McCartney och bakom honom ser vi Ringo Starr på flyget från Cleveland till Washington DC.

The Beatles landade på Washington National Airport kl. 15.30. Nedan en filmsnutt i färg från när de anländer från Cleveland. Speltid: 7 minuter 23 sekunder.

https://youtu.be/Qe_69HxSQgo

 

Här kommer George Harrison, Paul McCartney, Ringo Starr och John Lennon ut ur planet. Högst upp vid flygplansdörren ser vi Neil Aspinall och Brian Epstein.

 

USA:s parlamentsbyggnad Kapitolium i Washington D.C.

Judith Sims, redaktören för tidningen Tynset berättar:
I Washington åkte vi fram till serviceingången till The Shoreham Hotel, där Beatles och alla andra passerade genom de nedre rummen och upp till lobbyn i en knarrande godshiss.

Omni Shoreham Hotel - Wikipedia
The Shoreham Hotel i Washington D.C.

The Shoreham Hotel på Calvert Street i Washington D.C., där The Beatles tog in under sin vistelse i huvudstaden.

 

Judith Sims berättar vidare: Washington var en av få städer där det var lätt att ta sig till konsertlokalen. Resan var underbar. Vi körde förbi parker och monument. Åtminstone såg Beatles den vackra och bästa delen av vår huvudstad.


The Beatles Presskonferens i ’DC Stadium’

Väl i konsertlokalen, höll The Beatles en presskonferens innan konserten. Trots värmen och fuktigheten som rådde i lokalen var entusiasmen stor bland reportrarna och fotograferna från Washingtonpressen.

 

The Beatles at a press conference in Washington, DC, 15 August 1966

Ringo Starr och George Harrison står bakom Paul McCartney och John Lennon under fotograferingen innan presskonferensen.

Som synes var det en hel del personer som var intresserade av att prata med The Beatles i Washington DC före deras enda konsert på ’DC Stadium’

 

Bakom beatlarna på ovanstående fotografi syns en målning på de fyra grabbarna gjord av ett Beatlesfan tillika konststuderande – Bob Cazazza. Målningen kallade han The Beatles Limited.

Målning av konstnären är Bob Cazazza.

 

Tämligen avslappnade beatlar vid presskonferensen: Ringo Starr, Paul McCartney, John Lennon och George Harrison.

 

Ringo Starr, Paul McCartney, John Lennon och George Harrison.

Ringo Starr på pricken, eller hur? Här lyssnar han noga på en av de många frågorna som journalisterna hade under konferensen.

 

En strålande glad John Lennon under presskonferensen. Visst verkar han gladare än Jesus, eller?

 


The Beatles livekonsert på ’DC Stadium’ i Washington D.C.

’DC Stadium’ i Washington D.C.

 

En biljett till kvällens föreställning kl. 20.00 för $ 5.00.

Denna den fjärde dagen på The Beatles Nordamerikaturné framträdde gruppen på D.C. Stadium på East Capitol Street i Washington D.C. för en enstaka konsert kl. 20.00 inför 32 164 åskådare. Innan konserten började kunde man se en liten parad bestående av fem medlemmar i Prince George’s County Ku Klux Klan klädda i röda, vita och gröna ämbetsdräkter, som leddes av the Imperial Grand Wizard of the Maryland clan, i protest mot John Lennons kommentar om att The Beatles är mer populära än Jesus.

Som vanligt framförde The Beatles elva låtar: Rock And Roll Music, She’s A Woman, If I Needed Someone, Day Tripper, Baby’s In Black, I Feel Fine, Yesterday, I Wanna Be Your Man, Nowhere Man, Paperback Writer och I’m Down. Förbanden var de vanliga: The Remains, Bobby Hebb, The Cyrkle och The Ronettes.

Paul McCartney, George Harrison, en extra glad John Lennon och Ringo Starr på scenen.

 

The many faces of American Beatlesfans.

 

Paul McCartney med sin Höfnerbas och sin ljuva stämma. Foto: Roland Sherman.

 

Ringo Starr trummar i sitt anletes svett!

Judith Sims, redaktören för tidningen Tinset, berättar om den enda incidenten som skedde vid den här konserten:
Den enda incidenten som nästan orsakade en hjärtattack hos vakterna var när en ung man dök upp någonstans ifrån och hoppade upp på scenen.”   Carolyn Lee Mitchell: ”När Ringo sjöng I Wanna Be Your Man hoppade plötsligt någon kille upp på scenen, förbi polisen på något sätt och kom över stängslet. Han stötte på Paul och George, men den han ville ha var John. Han hoppade på Johns rygg och började slå honom. Ringo slutade sjunga men fortsatte att spela trummor, och Paul och George fortsatte att spela sina gitarrer. Naturligtvis slutade John spela och lyckades hålla sig på benen medan den här galningen, jag antar att han var förolämpad av Johns kommentar om Jesus och Beatles, fortsatte att slå honom. När polisen till slut fick iväg angriparen nickade John till Brian Epstein att allt var bra. Angriparen fördes snabbt bort och folkmassan vrålade i gillande.

Nyhetsbyrån Associated Press (AP) redogjorde för ovanstående så här:
En 16-årig ungdom bröt sig igenom polisens avspärrning, sprang till scenen och tog tag i tre Beatles innan han greps i kragen. Han förklarade att han bara ville röra vid musikerna för att han beundrar dem.

Kan det vara systrarna sisters, månne?

John Lennon med sin gitarr.

 

Paul McCartney och John Lennon sjunger duett.

De tre bockarna Beatles – Paul McCartney, George Harrison och John Lennon. Den fjärde Beatlesbocken bugar han också högst upp till höger. Foto: Roland Sherman.

 

Efter konserten bordade The Beatles och deras entourage omedelbart turnébussen och påbörjade sin resa till nästa mål, som var Philadelphia.

Arenan fick ett nytt namn i januari 1969 efter det att senatorn och presidentkandidaten Robert Kennedy hade blivit mördad i Los Angeles i juni 1968. Arenan fick det nya namnet Robert F. Kennedy Stadium också kallat The RFK Stadium.