The Beatles anländer från Memphis till Cincinnati i Ohio

Vid halvtvåtiden på lördagsmorgonen landade The Beatles på Cincinnatis flygplats. Här går först George Harrison av följd av John Lennon.

En tämligen trött Ringo Starr anländer till Cincinnatis flygplats.

Paul McCartney är på väg in i bilen som ska föra dem till ’Vernon Hotel’. På plats är redan Ringo Starr, John Lennon och George Harrison.

 


The Beatles livekonsert i Cincinnati, Ohio blev uppskjuten

Basebollarenan i Cincinnati – ’Crosley Field’.

En biljett till kvällens enda föreställning i Cincinnati i Ohio. The Beatles framträdande regnade bort, så deras show sköts upp till söndagen.

Den här lördagen var det tänkt att The Beatles skulle ge en konsert kl. 20.30 på Crosley Field på Findlay Street/Western Avenue. Just The Beatles framträdande, som alltid avslutade konserterna, blev emellertid inte av på grund av att det började regna strax innan gruppen skulle upp på scenen. Det fanns inte något tak på scenen och med tanke på riskerna för att få elektriska stötar kom man fram till att skjuta upp The Beatles framträdande till dagen efter i hopp om bättre väder.

Efter det att alla förbanden hade framfört sina nummer började det regna. Promotorn insisterade på att The Beatles skulle uppträda trots regnet. Men de vägrade om det inte var så att han kunde garantera gruppens säkerhet på scenen. I och med detta plötsliga skyfall drog in över arenan, blev detta den första och enda gången som The Beatles tvingades att ställa in en planerad spelning under alla sina turnéår.

Beslutet att ta bort grabbarna från scenen togs i samband med att deras roadie och allt i allo Mal Evans kastades ett flertal metrar över scenen i samband med att han satte i en kontakt i en våt förstärkare. Det framgick för samtliga att bara röra något av den våta utrustningen på scenen var förenat med livsfara. Brian Epstein kunde inte göra något annat än att blåsa av The Beatles framträdande denna kväll.

När himlens portar öppnade sig fanns cirka 35 000 fans i arenan. Konserten planerades om och skulle framföras mitt på dagen dagen efter – på söndagen den 21 augusti.
De som hade hand om scenen verkade inte förstå sig på vad det var för utrustning som The Beatles använde på scenen. När Mal Evans var på väg att sätta upp instrumenten och annan utrustning som vanligt, frågade han: Where’s the electricity power feed?   (var finns eluttagen?). Och den han frågade sa: What do you mean, electricity? I thought they played guitars. Han hade inte en aning om att banden använde sig av elgitarrer.
The Beatles hade framträtt i Cincinnati vid ett tidigare tillfälle och det var den 27 augusti 1964.