The Beatles får äntligen en ledig dag i Los Angeles under turnén

Den här onsdagen anlände The Beatles till Los Angeles i Kalifornien strax efter midnatt på onsdagsmorgonen. De sätter sig i en väntande limousine som tar dem till ett hyrt hus i Beverly Hills.

Den här dagen hade man inte lagt in några konserter, så grabbarna fick chans till en dags återhämtning inför resten av turnén.

De bodde på Curson Terrace nr 7655 i Beverly Hills, ett ställe som Brian Epstein hade hyrt för denna enda dag. The Beatles fick besök av den före detta presschefen Derek Taylor liksom medlemmar i grupperna The Byrds och The Mamas And The Papas.
Derek Taylor berättar:
I’d left The Beatles in December 1964, and gone to live in Hollywood for three years. Things had got very ‘successful’, which means I took on too much: The Byrds, Beach Boys, Van Dyke Parks, Mamas and Papas, Chad and Jeremy – the intelligent side of US pop – and so I’d dropped out because it was all too much.


The Beatles presskonferens i Los Angeles

Presskonferensen ägde rum i Capitol Records Tower på Vine Street nr 1750 i Los Angeles. Omkring 250 personer deltog på presskonferensen, inklusive välkända internationella journalister.

Capitol Tower i Los Angeles.

 

Beatles Press Conference: Los Angeles 8/24/1966 - Beatles Interviews Database

George Harrison, Paul McCartney, John Lennon och Ringo Starr vid dagens presskonferens.

 

 

George Harrison, Paul McCartney, John Lennon och Ringo Starr låter sig villigt fotograferas på presskonferensen.

 

George Harrison, John Lennon, Paul McCartney och Ringo Starr. Alla ser rätt nöjda och glada ut.

 

George Harrison, Paul McCartney, John Lennon och Ringo Starr framför var sin mikrofon under presskonferensen.

När presskonferensen närmade sig sitt slut, vågade den vackra, unga Ruth Anson sig fram och tog tillfället i akt att ställa några frågor till Paul McCartney. Hon frågade honom om han hade några planer på att gifta sig. Han riktade in sig på de kvinnliga fansen och svarade lekfullt Bara om du gifter dig med mig. Ruth berättar: Ni kan föreställa er hur exalterad jag var över detta erbjudande. ”Jag skulle älska det”, svarade jag och kramade honom med min fria hand (det fanns en mikrofon i den andra). Naturligtvis visste jag att allt var ett skämt.

Här intervjuas Paul McCartney av Ruth Anson, som var en tonårsreporter för Los Angeles-baserade K.A.B.C. John Lennon intervjuas av en annan reporter medan George Harrison och Ringo Starr kan ta de lite lugnt.

I publiken fanns även en skådespelare – Robert Vaughn. Han fick sitt stora genombrott som Napoleon Solo i TV-serien Mannen från UNCLE som gick åren 1964–1968.  Ringo Starr tog tillfället i akt att bjuda upp honom på podiet.

Från vänster: Ringo Starr, John Lennon, Robert Vaughn, Paul McCartney och George Harrison.

 

Nedanstående video av NBC News är hämtad från presskonferensen. Speltid: 19 minuter och 37 sekunder.

 


The Beatles får guldskivor för försäljningen av albumet ’Revolver’

Efter presskonferensen blev beatlarna belönade med var sin guldskiva från Capitol och RIAA (Record Industry Association of America) för försäljningen av deras album Revolver. Den hade nämligen sålts i över 1 miljon exemplar.

George Harrison, Paul McCartney, John Lennon och Ringo Starr tillsammans med en representant för ’Capitol Records’.

 

Efter presskonferensen delades det ut guldskivor till George Harrison, Paul McCartney, John Lennon och Ringo Starr av en representant för Capitol RecordsCapitol Records och RIAA (Records Industry Association of America) tilldelade albumet Revolver guldstatus för att den hade sålt för mer än 1 miljon dollar.

The Beatles guldcertifierade album ’Revolver’.

Efter att presskonferensen avslutades gav George Harrison och Paul McCartney en intervju för ABC Television.

Capitol Tower by night.
På kvällen höll Alan Livingstone, chefen för Capitol Records, ett party för The Beatles. Bland gästerna fanns också kända affärsmän och personligheter såsom Edward G Robinson, Jack Benny, James Stewart och Groucho Marx.