John Lennon flyger till Hannover i Västtyskland

Efter att ha avslutat den sista liveturnén och tagit vara på några arbetsfria dagar, blev det nu fritt fram för beatlarna att utforska egna soloprojekt för första gången. John Lennon hade accepterat en inbjudan från regissören Richard Lester att delta i hans nya film How I Won The War.

John hade flera skäl till att tacka ja till inbjudan: 1) inbjudan kom från Richard Lester, 2) det handlade om en antikrigsfilm, 3) Med John Lennons egna ord: I didn’t know what to do because The Beatles had stopped touring and I thought if I stopped and thought about it I was going to have a big bum trip for nine months so I tried to avoid the depression of the change of life by leaping into the movie. The thing I remember is that Dick Lester had more fun than I did. Lester tilldelade Lennon rollen som meninge Gripweed. Det var inte någon större roll, men den inbjöd till en välkommen distraktion från livet med The Beatles. Detta var också Johns första – och enda – skådespelarroll utanför The Beatles.

Den här måndagen flög John till Hannover i Västtyskland för att delta i den första delen av filminspelningen. John blev kvar i Västtyskland fram till den 15 september. Filminspelningen ägde rum vid en stridsvagnsbana tillhörande NATO (The North Atlantic Treaty Organization) i en stad kallad Celle, som ligger cirka 4,5 mil utanför Hannover.

John Lennon på språng för att flyga till Hannover i Västtyskland. Till vänster en något kisande Neil Aspinall. Längst bak närmast väggen står Brian Epstein. Foto: George Strode.

 

John Lennon landar på Hannovers flygplats.

John Lennon på väg från flygplatsen i Hannover.

 

 

Här möts John Lennon i Hannover efter att ha åkt bil.

 

 

 

 

 

John Lennon framme vid ’Zeller Hof Hotel’ i Hannover.


John Lennon på presskonferens om filmen ’How I Won The War’

På Zeller Hof Hotel i Hannover hölls en presskonferens med främst regissören Richard Lester och John Lennon.

John Lennon och Richard Lester under presskonferensen för filmen ’How I Won The War’ i ’Zeller Hof Hotel’.

 

John Lennon i en färggrann blazer under presskonferensen.

 

Även under den här presskonferensen fick han tillfälle att prata med ett Beatlesfan. Mannen i mitten till höger är regissören Richard Lester.

 

Nedan ett bildkollage med John Lennon i aktion under filminspelningarna.