John Lennon får nya glasögon och ny frisyr

Den här tisdagen förbereddes John Lennon för sin roll i filmen How I Won The War genom att bli klippt för att få en frisyr som anstår en menig i armén samt ett par glasögon som mer påminner om mormorsglasögon.
Klippningen ägde rum i frukostrummet på The Inn On The Heath hotel i orten Celle, en bit utanför Hannover i Västtyskland. Den som såg till att John Lennon fick arméfrisyr var en 28-årig tysk frisör vid namn Klaus Baruch.
John Lennon gets a haircut for How I Won The War, 6 September 1966

En kontaktkopia med sex fotografier där frisören arbetar med John Lennons frisyr under överinseende av regissören Richard Lester, som också hjälpte till att ta bort Johns lockar.

 

Baruch rakade av Lennons polisonger och klippte bort hans lugg och smörjde in håret. Det bortklippta håret brändes upp för att det inte skulle kunna säljas. Arméfrisyren fick ett rätt kort liv, men de nya runda mormorsglasögonen, även kallade för National Health-glasses, blev snabbt ett varumärke för Lennon. De blev till och med ett glasögonmode som var inne och John behöll denna look under resten av sitt liv.

Resultatet efter det att Baruch rakat av Johns polisonger och kammat tillbaka luggen. Till vänster står regissören Richard Lester.

Richard Lester förevisar resultatet för John Lennon.

 

John Lennon verkar nöjd med resultatet.

 

Manuskriptet till filmen ’How I Won The War’.

 

En förteckning över skådespelare, personal med flera som ska delta under inspelningarna denna denna dag.
Vid namnet John Lennon och rollnamnet Gripweed har John Lennon skrivit ’John Lennon oh yes’.