Paul McCartney deltar vid ett framförande av experimentell musik

Den här torsdagen deltog Paul McCartney vid ett framförande av experimentell musik på The Royal College of Art i London. Inspirationsgruppen som framförde musiken hette AMM, som vid den här tiden samarbetade med kompositören Cornelius Cardew. AMM bestod av gitarristen Keith Rowe, saxofonisten Lou Gare och trummisen Eddie Prévost. Publiken, som bestod av färre åhörare än 20, var alla inbjuda att delta i framförandet. Paul McCartney gjorde en del ljud då och då med hjälp av en kylare och en ölmugg.


George Harrison tar sitarlektioner för Ravi Shankar

George Harrison tar sitarlektioner av mästaren Ravi Shankar.

John Lennon och Neil Aspinall reser till Hamburg och Paris

Ett vykort från Hamburg kring stadsdelen Harburg.

Neil Aspinall berättar:
Vi hade en helt ledig dag i Tyskland, och John passade på att återbesöka sina favoritställen i Hamburg. Det var riktigt trevligt att vara i Hamburg med John, utan fans, konserter och resten av Beatles. Vi kunde inte gå genom scenerna i Hamburg-klubbarna, för tidigt på morgonen var vi tvungna att vara ”på fötterna”. Istället gick John på en shoppingrunda och köpte en massa skjortor, skor, jeans och andra accessoarer från butiker han kände väl från Beatles-dagarna i Hamburg för fem och sex år sedan. Vi gick runt på alla kända platser och butiker. Vi ägnade en hel dag åt detta. Det var en spännande dag för John eftersom många av platserna han var bekant med har förändrats mycket sedan 1960.

Grosse Freiheit i Hamburg, där The Beatles spelade på flera olika ställen under åren 1960-1962.

Efter besöket i Hamburg tog Neil och John tåget till Paris.