John Lennon, Paul McCartney och Brian Epstein träffas i Paris

Champs-Élysées i Paris 1966.

 

Den här fredagen var John Lennon och Neil Aspinall redan på plats och fick nu sällskap av Paul McCartney, Maggie McGivern och Brian Epstein, som hade rest från London fast via olika flyg för att göra det svårare för pressen att hänga med. Dessa fyra gentlemen plus Pauls nya flickvän Maggie hade nu en veckoända tillsammans i Paris. Två dagar senare, söndagen den 18 september, åkte John Lennon och Neil Aspinall vidare till Spanien för att vara med om den fortsatta filminspelningen av How I Won The War.


George Harrison fortsätter att ta sitarlektioner av Ravi Shankar i Indien

George Harrison berättar om att det inte var helt lätt att vara anonym – inte ens i Indien:
Eftersom Beatlemania inte har dött ut ännu, visste folk på något sätt var jag var. 

Joshua M. Green, författare till boken Here Comes The Sun, berättar:
Först kände ingen igen honom på hotellet. Snart, säker på sin fullständiga anonymitet, gick åkte han ner med hissen för att shoppa och drog till sig en ung hissoperatörs uppmärksamhet. Är det George Harrison?! Nästa morgon vaknade George och Patty av att indiska fans skrek ”Visa oss George!”. ”Åh, inte det! han suckade. ”Rävar har hål, fåglar har bon, men Beatles har ingenstans att lägga sina huvuden. Han förföljdes av journalister när de fick reda på att en av Beatles hade kommit till Indien, och han gick med på en intervju med BBC-korrespondenten.

Alan Clayson, författare till The Little Box of Beatles minns:
Inom en dag identifierade lokala journalister George Harrison. George berättade för dem att han hade kommit till Indien för att studera sitar under ledning av Ravi Shankar från Benares.