John Lennon reser till Carboneras i Spanien

Här är John Lennon på flygplatsen i Paris för att flyga till Malaga i Spanien.

Efter filminspelningsperioden i Calle i Västtyskland, reste John Lennon denna söndag till södra Spanien för att fortsätta med filminspelningen av Richard Lesters film How I Won The War.
En vy över solkusten i Malaga.

Neil Aspinall berättar: Flygresan från Paris till Spanien gick snabbt – men den längsta och mest tröttsamma delen av vår resa var ännu inte kommen. Från Malagas flygplats stod vi inför en fem timmars bilresa till Almeria, som är en ganska avlägsen plats. Vi körde längs en väg som spanjorerna kärleksfullt kallar en motorväg, men i själva verket såg den mer ut som en motorcykelbana med en yta av tjära. Större delen av den s.k. vägen gick utmed havet.

John Lennon blev kvar i Spanien i sju veckor. Från början bodde han i en liten våning nära kusten men flyttade sedan till en villa, Santa Isabel nära staden Almeira. Villan ägdes av producenten Sam Spiegel och John bodde i villan tillsammans med sin fru Cynthia och gruppens assisten Neil Aspinall. I villan bodde också skådespelaren Michael Crawford, med sin familj, som var filmens stora stjärna.

John hade också tagit med sig sin Rolls-Royce med svarta vindrutor till Spanien. Bilen hade en inbyggd mikrofon och en installerad högtalare. John njöt av att överraska de som råkade gå förbi när han kom i sin bil och ropa i mikrofonen: Get away from the car! Get away! John hade också tagit med sig sin chaufför som skjutsade honom mellan Carboneras och Almeira. Den dagliga rutinen under filminspelningarna var uppstigning kl. 06.00 och åter till villan kl. 20.00.

Almeria nära havet ner till vänster på kartan. Carboneras i övre högra hörnet.