The Beatles har ännu en vilodag

Denna söndag har The Beatles tagit sig ännu en vilodag från inspelningar och liknande.

Grabbarna besökte tydligen en West End-klubb som heter Speakeasy på Margaret Street i London. Det som ändå hände och som kan vara av ett visst intresse är att gruppen presschef, Tony Barrow, hade ett uppriktigt samtal med John Lennon.

Tony Barrow berättar:
Jag minns dagen då jag kunde kommunicera med John för första gången för att avsluta en lång period av hans oförklarliga fientlighet mot mig. Av en slump var vi de enda kvar sent på kvällen i en trendig West End-klubb som heter Speakeasy på Margaret Street. Den kvällen, när John ändrade sin inställning till mig, gick resten av Beatles hem, och han väntade i lokalen på sin chaufför. Av ingen bra anledning som jag kan komma på, var vi båda sugna på att bli fulla och en andra flaska Jack Daniels levererades till vårt bord. När alkoholen mjukade upp våra nerver och slappnade av våra tungor, slutade vi prata om arbete och gick vidare till mer personliga angelägenheter – våra fruar, vikten av bolån, attraktiviteten hos de två sexiga asiatiska tjejerna som precis kommit in.

John erkände den kvällen att han var tvungen att göra många saker för att få sin vilja igenom. Han frågade till och med: ”Verkar jag för arrogant? Är jag för fräck och aggressiv?” Han sa att han kände ett konstant behov av att förstärka och bekräfta sin bild som ledare och påminna andra om sin makt. Överraskande nog var han också orolig över sin brist på nära relation till sin unge son, Julian, och ansåg sig vara en dålig far.” Jag sa till honom att han bara hade sig själv och Beatles popularitet att skylla på. Det var ett av de tillfällen då John öppnade sin själ för mig, och det markerade början på en vänskap som jag värderade högt, och jag tror att han också gjorde det. Han tvingade mig aldrig att bli målet för hans konstiga lustigheter igen, även om han fortsatte att såra andra. Under hans yttre rustning upptäckte jag en mycket osäker man som tvivlade på sina förmågor. Han kunde inte koncentrera sig på att skriva låtar tillräckligt länge, och han hade högar av oavslutade stycken.