Fotografering i Hyde Park med Marvin Lichtner

Den här torsdagen tog sig The Beatles till Hyde Park i London för att bli fotograferade av fotografen Marvin Lichtner, som arbetade för Time Magazine.

 

Här sitter John Lennon, George Harrison, en äldre gentleman, Paul McCartney
och Ringo Starr på en bänk i Hyde Park. Bilden påminner onekligen
om en liknande scen från filmen ’A Hard Day’s Night’ från 1965.

 

Så här ser bilden ovan denna bild ut tagen i färg.

 

Paul McCartney och George Harrison diskuterar under sin vandring i Hyde Park i London.

 

Här promenerar Paul McCartney, Ringo Starr, George Harrison och John Lennon utmed sjön
The Serpentine i Hyde Park. Skolungdomar imponeras av deras klädsel omen och av att de faktiskt är The Beatles!

John Lennon i sina färgglada kläder i Hyde Park.

 

 

John Lennon bar en knallröd jacka med ljusrosa byxor, en färgglad skjorta med tryck och en gul halsduk runt halsen. George Harrison bar bruna manchesterbyxor och en saffransgul jacka med vit pälskant. Paul McCartney bar svarta byxor och en röd kavaj under en svart cape, en blå skjorta och en slips med vitt och rött mönster. Kappan som Ringo Starr bar var lila med svart kant. Hans byxor var svarta och hans skjorta var mörkröd med ett rosa mönster.

Under fotograferingen i Hyde Park, tog The Beatles en tepaus. George Harrison,
Paul McCartney, John Lennon och Ringo Starr kopplar av.

 

 


The Beatles skriver kontrakt på den första satellitsändningen kallad ’Our World’

Den här torsdagen hann The Beatles också med att skriva på ett kontrakt för att representera BBC och Storbritannien i världens första satellit-tv-sändning kallad Our World, som uppskattningsvis kommer att ses av 400 miljoner människor.

John Lennon:
Någon gång i slutet av våren erbjöds vi att delta i den första internationella telekonferensen ”Our World”. Sändningen genomfördes via en satellit som skickades upp i omloppsbana. Jag och någon annan där representerade Storbritannien, och för detta var vi tvungna att skriva en låt.

En världsomspännande show planerades till den 25 juni 1967, som skulle hållas som en del av Expo ’67-utställningen i Kanada. Det här året tillät satellittekniken äntligen omedelbar telekommunikation mellan alla världens hörn. Internationella sändningsorganisationer gick samman i programmet Our World, utformat för att kombinera berättelser från olika kontinenter till en internationell tv-show som skulle sändas live. The Beatles var inbjudna att delta i den brittiska delen av showen och skulle framföra en ny låt.