Brian Epstein ordnar födelsedagskalas för Cilla Black

Den här lördagen passade Cilla Black på att fylla 24 år. Det firades genom att Brian Epstein ordnade ett födelsedagskalas för Cilla på Piccadilly Cirkus i London.

Cilla Black – fyller 24 år denna lördag!

 

 

Första sidan på musiktidningen ’Melody Maker’ denna lördag.

 

I tidningen står bland annat att läsa att John Lennon bekräftar att bandet inte längre kommer att uppträda på scen.

John Lennon:
Det blir ingen mer turné. Vad mer kan vi ge när vi talar inför 56 tusen lyssnare? Vad kommer härnäst? Att bli ännu mer känd? Tjäna ännu mer pengar? Vi reste över hela världen, men vi kunde inte ens lämna vårt hotell. Var det möjligt att resa runt i världen medan vi spelade in saker som låtarna till vårt förra album? Vi kunde inte separera oss. Vi brukade turnera. Om vi ​​gjorde en turné till, skulle vi förmodligen ha ett stort evenemang i London med oss ​​och Stones och The Who och alla andra. Men eftersom detta inte är avsett att hända, är det värt att tänka på? Jag tänker inte hålla på att grimasera inför någon. För dem som behöver det, finns det apor att titta på.

Paul McCartney:
På den tiden behövde vi inte åka på vanliga, omärkliga resor. Om vi ​​kunde, säg, landa fyra flygande tefat på taket av Albert Hall, skulle vi förmodligen ta oss in på börsen. Men än så länge verkar det som att inget liknande är i sikte. 

 

En del av första sidan på musiktidningen ’New Musical Express’

 

Konkurrenten till Melody Maker, New Musical Express, kom också ut denna dag. NME hade ett reportage om George Harrison. där man ställde frågan Vad var Georges intryck av sin resa till Indien och vad lärde han honom?

George Harrison:
För det första tror jag att alltför många människor här har fel uppfattning om Indien. Alla förknippar direkt Indien med fattigdom, lidande och hunger, men det finns något mycket mer betydelsefullt där. Det finns människors ande, skönhet och godhet. Människorna där har en enorm andlig styrka som jag inte tror kan hittas någon annanstans. Det var det jag försökte ta reda på .”

George tog sig tid att lära sig om många religioner. Inte bara för att lära sig om det ytligt, utan för att verkligen förstå och veta. Han menar att religion är en vardagsupplevelse.

George igen:
Man stöter på det överallt. Man lever för det. Religion, det är här och nu. Det här är inget som bara händer på söndagar.