The Beatles deltar på ett party på Brian Epsteins lantställe

Brian Epsteins nyinköpta lantställe där kvällens party hölls långt inpå morgondagen.

 

Denna söndag, höll Brian Epstein ett party på Kingsley Hill, hans nya hem i Warbleton nära Heathfield i grevskapet Sussex. Epstein hade ganska nyligen köpt detta lantställe för  £ 25 000, och partyt var en blandning av inflyttningsfest och firandet av att albumet Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band hade släppts. Vägen som ledde till huset var smyckat med ballonger för att göra det lättare för besökarna att hitta rätt hus.

Tre av beatlarna var på plats, d.v.s. alla utom Paul McCartney, som hade valt att vara tillsammans med Jane Asher efter hennes återkomst från USA. Förutom de tre beatlarna George Harrison, Ringo Starr och John Lennon med respektive fruar, fanns ytterligare ett antal vänner och celebriteter.

Bland andra kompositören Lionel Bart. På plats var även Derek Taylor med sin fru Joan som kom direkt från USA. Paret möttes på Heathrow-flygplatsen av Lennon, Harrison, Starr, Terry Doran och Barry Finch och Marijke Koger från designgruppen Simpleton också känt som The Fool. Inte att förglömma är att Klaus Voormann också var med på partyt liksom John PritchardRadio Luxemburgs DJ Kenny Everett, advokaten och nära vännen till Brian Epstein Nat Weiss, Mick Jagger, Marianne Faithfull, Robert Stigwood med flera celebriteter.

 

Marijke Koger från designteamet ’Simpleton’ taget i ett annat sammanhang.
Foto: Linda Eastman.