Jane Asher återvänder till London och möts av Paul McCartney

Paul McCartney och Jane Asher på Heathrow Airport i London.

 

Paul  McCartney mötte upp Jane Asher, som anlände till Heathrow Airport i London denna måndag efter sin långa skådespelarturné i USA.

 

 

Paul McCartney och Jane Asher uppvaktade av en av flera fotografer.

 

När Jane kom tillbaka från en hela fem månader lång teaterturné i USA upptäckte hon att Paul hade förändrats. Under fem månader på toppen av sin karriär var hon och Paul ifrån varandra. I grund och botten levde de i olika världar. Den 25 december 1967 tillkännagav dock paret sin förlovning. Men redan i juli 1968 bröt Asher förlovningen, främst på grund av en påstådd romantisk affär som Paul skulle ha haft. De både försökte dock att laga sitt förhållande, men det blev definitivt ett slut på det i juli 1968. Allt sedan dess har Jane konsekvent vägrat att tala om denna del av hennes liv med Paul McCartney.

 


Ett intressant och förvånande brev från ’Albert Hall’ till Brian Epstein

Den här måndagen skickade den verkställande direktören för Royal Albert Hall i London, Ernest O’Follipar, ett syrligt brev till Brian Epstein. Innehållet handlar om låten A Day In The Life och dess text om Albert Hall och hur många hål det finns i Albert Hall.

Det är mycket som man kan känna sig kränkt av i den musikaliska branschen även på 1960-talet, inte bara under Eurovision Song Contest år 2024!

 

 

Översatt till svenska lyder brevet ungefär så här:

Käre herr Epstein.

Tack för att du skickade ett exemplar av Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Du har rätt när du säger att en rad mot slutet av sida B kommer att väcka vårt intresse, men inte av de anledningar som du kanske från början hade räknat med. I texten, som refererar till Royal Albert Hall, anspelar sångaren (förmodligen John Lennon) uttryckligen på flera grova felaktigheter som vi tror är vilseledande för allmänheten som kan höra den här låten, och har potentiellt katastrofala konsekvenser för vårt rykte nästan ett sekel att uppnå.

Nedan, som ett exempel, ger vi en lista över felaktigheter och kontroversiella frågor: Att det finns fyra tusen hål i Royal Albert Hall of Arts and Sciences; Royal Albert Hall of Arts and Sciences ligger i Blackburn, Lancashire; Att sångaren skulle vilja bli hög på Royal Albert Hall of Arts and Sciences. Det felaktiga antagandet att det finns fyra tusen hål i vår lokal är särskilt skadligt, eftersom det sannolikt kommer att avskräcka konsertbesökare från att falla i ett hål. Jag kan inte heller lista ut var den här figuren kommer ifrån – även om man räknar dörröppningar som hål finns det fortfarande bara trettiotvå av dem.

Vi protesterar på det starkaste möjliga sätt mot publiceringen av denna ärekränkande och vilseledande låt och har förberett två lämpliga lösningar: Ändra texten på ett sätt som bevarar andan i låten, men också bevarar Hallens rykte. Efter mycket diskussion föreslår vårt råd följande: // Jag läste nyheterna idag, herregud, // [ersätt med] Ännu en underbar säsong av strandpromenadkonserter har precis tillkännages / Och även om dessa konserter kan sälja slut / Du borde se dem alla / Gå bara på en konsert i riktigt magisk Albert-hall // En annan medlem i bandet (möjligen trummisen Ringo Starr) kommer att lägga till stödsång, och motbevisa John Lennons fiktion: John: // Nu vet vi hur många hål som krävs för att fylla Royal Albert Hall // Ringo: // (Det är sant att det finns inga hål i hallen, John!) // Vi hoppas att dessa föreslagna ändringar kommer att godkännas av dig och ser fram emot ditt stöd i denna fråga. En uppriktig ursäkt skulle också hjälpa. Med vänliga hälsningar, Ernest O’Folipar, verkställande direktör, Royal Albert Hall