Inspelning och mixning av låten ’It’s All Too Much’ fortsätter

Denna onsdag blev den andra på varandra följande inspelningsdag i den oberoende De Lane Lea Studios i London, där The Beatles fortsatta sitt arbete med George Harrisons låt It’ All Too Much. Denna session började kl. 19.00 och slutade kl. 24.00.
Eftersom producenten George Martin inte var tillgänglig var det liksom vid den förra sessionen Dave Siddle som satt vid spakarna.

’De Lane Lea Studios’ på Dean Street nr 75.

 

Kvällens första uppgift var att skapa en reduktionsmixning av inspelningarna från den 25 maj 1967. Detta för att få mer utrymme på de fyra tillgängliga spåren för ytterligare överdubbningar. Hade inspelningarna ägt rum i EMI Studios hade dessa två mixningar fått benämningarna fem och sex, som en fortsättning på de fyra rytmtagningarna. Men nu i denna studio fick de benämningarna tagning ett och två.

 

George Harrison’s lyrics for It's All Too Much, 1967

George Harrisons handskrivna text till ’It’s All Too Much’.

 

Den nya tagningen med nummer två överdubbades därefter med George Harrisons solosång, uppbackad med bakgrundssång av John Lennon och Paul McCartney samt handklappningar som lades på spår två. Koskälla och tamburin lades därefter på spår tre.

Intressant är att denna åtta minuter långa version av låten hade en extra refräng. Men den tog bort inför skivutgivningen, eftersom låten ansågs bli för lång med den extra refrängen. Originalet, som kom ut på skiva i januari 1969, blev till slut 6 minuter och 26 sekunder.

Inspelningen av It’s All Too Much gjordes komplett den 2 juni 1967.