Inspelning av låten ’You Know My Name (Look Up The Number)’

Från att ha börjat med inspelningarna av You Know My Name (Look Up The Number) den 17 maj 1967, blev denna onsdag den andra dagen med inspelningar av låten. Sessionen varade från kl. 19.00 till kl. 02.00 på torsdagsmorgonen.
Studio TwoEMI Studios på Abbey Road, befann sig The Beatles, producenten George Martin och ljudteknikern Geoff Emerick.

Ringo Starr är på väg ut ur bilen inför kvällens inspelningssession i ’EMI Studios’.

 

Geoff Emerick:
George Martin kom tillbaka från semestern när vi var halvvägs genom det här spåret, och han måste ha bestämt sig för att dårhuset drevs av patienterna själva. Men jag tror att han också insåg att om han inte kunde slå dem, skulle det vara bättre att gå med dem!
Dave Rybaczewski:
Det är möjligt att det var tack vare George Martins ingripande som det ansågs att tagning 9, som förvisso inte var den bästa tagningen, ändå var mer lämplig än tagning nr. 10 och från och med nu så var det tagning 9 som var den bästa tagningen.
Därefter spelade gruppen in fem nya tagningar av låten, numrerade 20-24. Dessa nya inspelningar innehöll trummor, elgitarr, orgel, tamburin och flöjt. Resutatet kom att förhålla sig så långt ifrån grundmelodin till You Know My Name (Look Up The Number), att rullbandsasken fick etiketten Instrumental – Unidentified.

John Lennon inspireras att skriva låten ’Mean Mr. Mustard’

Den här dagen publicerades också en artikel i den engelska tidningen Daily Mirror om en viss John Mustard, en 65-årig skotte. vars fru hade beviljats äktenskapsskillnad på grund av makens elakhet, som visades genom hans snålhet. Förutom att spara på lyset då han rakade sig på natten, hade han året innan skilsmässan givit sin fru endast £ 1!. John Lennon läste artikeln och lät sig inspireras att skriva låten Mean Mr. Mustard som kom att hamna på albumet Abbey Road några år senare.

 

Daily Mirror article on mean Mr John Mustard, 7 June 1967

Artikeln i ’Daily Mirror’ från den 7 juni 1967, som inspirerade John Lennon
till att skriva låten ’Mean Mr. Mustard’.

 

’Daily Mirror’ från den 7 juni 1967.