Inspelningarna av ’You Know My Name (Look Up The Number)’ fortsätter dag 3

Denna den tredje inspelningssessionen blev en av de mest intressanta bland annat för att den innehöll ett gästspel från en av medlemmarna i The Rolling Stones Brian Jones och inspelningar av fyra separata delar av låten. Det var Paul McCartney som hade bjudit in Brian Jones till studiosessionen. Det var dock väntat att han skulle ta med sig sitt vanliga instrument, en gitarr. Men Brian Jones, som också var den som grundade The Rolling Stones, var även en multiinstrumentalist.

Paul McCartney berättar:
He turned up very, very nervous with a sax, and we said ‘Oh, we thought you’d bring a guitar!’ and he’d brought a sax. I invited him to the session. Absolutely definitely Brian of the Stones. Unequivocably, as they say.

 

 

Brian Jones and Ringo Starr, 19 January 1968

Brian Jones och Ringo Starr i centrum vid något gemensamt party.

The Beatles hade bestämt sig för att spela in ett flertal versioner av You Know My Name (Look Up The Number), som skulle editeras vid ett senare tillfälle. Den första delen av låten utgjorde av tagning nummer nio från den 17 maj 1967, som hade fått diverse överdubbningar den 7 juni.

Det enda instrument som som var med på samtliga fyra delar av låten var Paul McCartneys pianospel. Del två av låten spelades in med tolv tagningar, del tre med fyra tagningar och del fyra med sex tagningar. Den slutliga delen spelades in i en enda tagning. Brian Jones var med i två av delarna; den ena var i ska-tappning med piano, trummor, gitarr och saxofon, den andra var i en jazzigare stil med piano, trummor, gitarr, saxofon, basgitarr och vibrafon.

Man spelade även in en en sektion i nattklubbsstil i rumbatakt med piano, trummor, maracas och congatrummor. Avslutningsdelen innehöll bongotrummor och piano tillsammans med diverse ljud med komiska effekter inkluderande fågelvisslingar och kvackande läten. Inspelningssessionen började som vanligt kl. 19.00 och slutade kl. 01.00 på fredagsmorgonen den 9 juni 1967.

Från och med nu, med undantag för redigeringssessionen av You Know My Name (Look Up The Number) nästa dag, kommer alla i The Beatles att ägna sig åt att skriva och spela in låten för satellitsändning, som var tänkt att äga rum den 25 juni 1967 – bara två och en halv vecka senare.