Start2023-05-09T21:41:23+02:00
2209, 2023

The Beatles – Detta händer den 22 september 1966

By |22 september, 2023|Categories: Nyheter|

Inspelning av filmen ”How I Won the War” i Spanien fortsätter oförtröttligt

Fotografen Zdenko Hirshler berättar:
Trots sin militäruniform såg han ut som en ung student – ​​glad, ren och lycklig. Han var tjugosex år gammal, men han såg ut som en tonåring. ”Inga mer resor, inga fler turnéer. Vi gick skilda vägar, åtminstone ett tag”, förklarade Lennon. – Jag vill prova ett nytt liv. Skådespeleriet kanske kan vara en ny lösning, ett nytt äventyr, säger John.

Även fast det är torsdag blev det inte någon pannkaka för John Lennon.

En väldigt glad och förmodligen också hungrig John Lennon med en bricka fylld med mat och en Pepsi till det.

 

Renrakad ska man vara när man spelar meninge Gripweed i filmen ’How I Won the War’ i Spanien.

 

Nu är det klippt! John Lennon som frisör i Spanien i en paus av filminspelningarna.

 

 

2109, 2023

The Beatles – Detta händer den 21 september 1966

By |21 september, 2023|Categories: Nyheter|

Inspelning av filmen ”How I Won the War” i Spanien fortsätter

John Lennon sitter på en sanddyn i södra Spanien.

Denna onsdag var som vilken annan av alla de kommande inspelningsdagarna i Spanien. Med ett litet ovanligt undantag. Att John Lennon skulle visa vissa färdigheter i den ädla sporten cricket!

Fotografen John Howard berättar: Kom igen! Följ med oss!” – John tjatade på Dick Lester, som aldrig hade spelat cricket förut. ”John slog mig med sådan kraft att han nästan bröt mitt ben,” erkände Lester för mig senare.

John Lennon passade på att ägna tid åt att spela cricket i sanden i Spanien.

En slagfärdig John Lennon i aktion under en paus i filminspelningarna i Spanien.

 

En av skådespelarna som flera av oss säkerligen känner igen från andra filmer är Roy Kinnear (1934-1988) som även var med i filmen Willy Wonka och chokladfabriken från 1971.
I How I Won The War spelar han meninge Clapper.

John Lennon tillsammans med skådespelaren Roy Kinnear.

 

 

Den irländske skådespelaren Jack MacGowran (1918-1973) spelar rollen som menige Juniper i filmen.

Skådespelaren Jack MacGowran och John Lennon i en närsynt scen. . . . 

 

John Lennon funderar på vad nästa album bör heta. Var det här som en del av namnet ’Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ kom till?

 

 

 

 

 

 

 

 

2009, 2023

The Beatles – Detta händer den 20 september 1966

By |20 september, 2023|Categories: Nyheter|

George Harrison ger en exklusiv intervju för BBC

På tisdagen, efter gårdagens presskonferens i Taj Mahal Hotel gav George Harrison en exklusiv intervju för en av BBC:s radiokorrespondenter i Indien, Donald Milner.
George och Donald diskuterade Georges andliga tro och österländsk filosofi under cirka 10 minuter.
Lite drygt sju minuter av intervjun sändes på the BBC Home Service i UK söndagen den 11 december 1966 mellan kl. 16.00 och kl. 16.30 i programmet The Lively Arts. Ett utdrag från programmet sändes också i programmet Pick Of The Week den 16 december 1966 med start kl. 12.10.
George Harrison med en av Ravi Shankars elever Shambhu Das. 

John Lennon fortsätter filminspelningen av ’How I Won The War’

John Lennon skulle vara kvar hela oktober månad detta år i Spanien för att vara med om inspelningen av filmen How I Won The War.

John Lennon under en paus i filminspelningen i Spanien.

 

John Lennon i tornet på en pansarvagn under filminspelningen i Spanien.

John Lennon med ett segerleende (?) vid inspelningarna av ’How I Won The War’ i Spanien.

 

 

 

 


1909, 2023

The Beatles – Detta händer den 19 september 1966

By |19 september, 2023|Categories: Nyheter|

John Lennon börja filminspelningen av ’How I Won The War’ i Spanien

Här är en del av filmgänget i Spanien. I främre raden, nummer tre från vänster – John Lennon. Stående längst till höger Michael Crawford, huvudrollsinnehavaren.

Filminspelningen i Spanien inleddes denna måndag. Och det var under den här tiden i Almeira som John Lennon skrev låten Strawberry Fields Forever.
John Lennon:
We were in Almería, and it took me six weeks to write the song. I was writing it all the time I was making the film. And as anybody knows about film work, there’s a lot of hanging around.
Det verkar som om skådespelarna spexade till det en hel del under inspelningen av ’How I Won The War’. Trea från vänster John Lennon.
En däckad John Lennon i en paus under filminspelningarna i Spanien.
John Lennon passar på att kosta på sig ett leende när han sitter i ett militärfordon med krigsutrustning.
Filminspelningarna i Spanien fortsatte till söndagen den 6 november 1966. Dagen efter återvände Lennon till London med flyg från Madrid.

George och Pattie Harrison håller en presskonferens i Indien

 

Pattie och George Harrison under presskonferensen på ’Taj Mahal Hotel’ i Bombay tillsammans med några potentater från hotellet.

 

George och Patties Harrisons alias Mr. och Mrs. Sam Wells hade avslöjats, så paret kände sig tvingade att hålla en presskonferens i Taj Mahal Hotel Under presskonferensen berättade de att de hade kommit till Indien för att studera Yoga och sitarspel och samtidigt ha det lugnt och skönt.

 

 

 

1809, 2023

Första och sista fotot på The Beatles tagna samma månad och datum

By |18 september, 2023|Categories: Nyheter|

Första och sista fotografiet på The Beatles

Lite kuriosa. Men det ser ut som om det allra första fotografiet på The Beatles med Ringo Starr som trummis togs samma datum och månad – den 22 augusti  – som det sista fotografiet på de fyra beatlarna tillsammans innan gruppen splittrades. Tiden mellan fotografierna är på dagen exakt sju år. Det är dock fortfarande lite oklart exakt vem som har tagit de två bilderna nedan.

Rehearsal at the Cavern Club in '62 : r/beatles

1809, 2023

The Beatles – Detta händer den 18 september 1966

By |18 september, 2023|Categories: Nyheter|

John Lennon reser till Carboneras i Spanien

Här är John Lennon på flygplatsen i Paris för att flyga till Malaga i Spanien.

Efter filminspelningsperioden i Calle i Västtyskland, reste John Lennon denna söndag till södra Spanien för att fortsätta med filminspelningen av Richard Lesters film How I Won The War.
En vy över solkusten i Malaga.

Neil Aspinall berättar: Flygresan från Paris till Spanien gick snabbt – men den längsta och mest tröttsamma delen av vår resa var ännu inte kommen. Från Malagas flygplats stod vi inför en fem timmars bilresa till Almeria, som är en ganska avlägsen plats. Vi körde längs en väg som spanjorerna kärleksfullt kallar en motorväg, men i själva verket såg den mer ut som en motorcykelbana med en yta av tjära. Större delen av den s.k. vägen gick utmed havet.

John Lennon blev kvar i Spanien i sju veckor. Från början bodde han i en liten våning nära kusten men flyttade sedan till en villa, Santa Isabel nära staden Almeira. Villan ägdes av producenten Sam Spiegel och John bodde i villan tillsammans med sin fru Cynthia och gruppens assisten Neil Aspinall. I villan bodde också skådespelaren Michael Crawford, med sin familj, som var filmens stora stjärna.

John hade också tagit med sig sin Rolls-Royce med svarta vindrutor till Spanien. Bilen hade en inbyggd mikrofon och en installerad högtalare. John njöt av att överraska de som råkade gå förbi när han kom i sin bil och ropa i mikrofonen: Get away from the car! Get away! John hade också tagit med sig sin chaufför som skjutsade honom mellan Carboneras och Almeira. Den dagliga rutinen under filminspelningarna var uppstigning kl. 06.00 och åter till villan kl. 20.00.

Almeria nära havet ner till vänster på kartan. Carboneras i övre högra hörnet.

 

Till toppen