Beatle Day – Artister och band

Hitmen Beatlemania

Gruppen består av 12 personer, som förutom den klassiska Beatlessättningen innehåller fyra körtjejer (Beatlettes) och en stråkkvartett (Yesterday String Quartet).
”Det började tidigt med Beatles för min del. 1963 var jag tio år och såg programmet Drop-in med Klas Burling och Kerstin Adams-Ray, där Beatles var gäster. Det var då jag fastnade och blev såld på den musiken”, säger bandets gitarrist och ledare Göran Lagergren. ”Vi försöker hålla vår egen stil. Med ensemblen skapar vi ett eget sound men försöker ändå vara trogna själva stommen i Beatles musik och göra något eget utifrån det”.

The End

Vi har haft besök av dessa ungdomar från Liverpool under flera år. Under 2013 var dom med på Beatle Days förfest med en imponerande spelning som gruppen Biker Groove.
Året efter 2014 var dom med som huvudband under namnet The End med en av de bästa akterna vi haft under Beatle Day. Vi ser med spänning fram mot årets framträdande av The End.
Bandet: Oliver Taylor/trummor o sång, Barnaby Taylor/keyboard o sång, Callum Taylor/Gitarr o sång, Liam Capleton/Bas o sång,
Philip Doran/sologitarr och sång

The Beatles Revival

Första gången i Sverige ”Look a Like” bandet som turnerar runt i Europa med ca 80-100 spelningar varje år. När ledningsgruppen hittade denna grupp och gick igenom deras promo material tappade några hakan!! Bandet som kommer från Prag har turnerat runt i Tyskland, Holland, Belgien, Polen, Slovenien, Danmark, Österrike, Italien, Spanien och England.
Bandet:  John Lennon/Ludek, Paul McCartney/Zbynek,
George Harrison/Petr, Ringo Starr/Jirka

 

Acoustic Beatles

Acoustic Beatles har varit med under Beatle Days resa från första året. Bandet var från början en trio men har nu utökat till 4 personer och levererar härlig akustisk Beatlesmusik.

 

Jim & Doug

Våra killar Jimmie och Douglas har även dom varit med under Beatle Day i olika konstellationer, men i år kör dom med sin egna duo Jim & Doug. Riktiga publikfavoriter med en stor musikalisk ådra som alltid levererar.

 

54321

Vi satsar ännu hårdare på årets förfest (fredag kväll) med en riktig scen så vi kan leverera fulla bandkonstellationer. Vi kommer att fylla på scenen med fler akter efter hand men kvällens huvudakt blir våra härliga Liverpoolkillar som gruppen 54321. Denna bandkonstellation kommer att spela blandad musik från 60 & 70-talet som Beatles, Rolling Stones, Queen m.fl.

Anna & Martin och Kören

Tidigare Lenny Pane medlemmen Martin Hamrén startade tillsammans med Anna Tuvesson kören 2014 och har idag ca 90 medlemmar. Martin förklarade för oss att han vill göra körmusiken lite skitigare och smutsigare än vanligt så deras repertoar består av pop- och rocklåtar omgjorda i eget arrangemang. Bandet till Kören består av gitarr, bas, keyboard, slagverk och dobro.

The Quarter Men

Tre killar som brinner för Beatles och deras musik, dom kommer att lira klassiska Beatleslåtar och några andra inslag i akustisk tappning.

 

Peter Ekberg

Peter Ekberg är författare och musiker. Han har gett ut fjorton böcker och älskat Beatles sedan 1978! Peter har spelat med flera band, bland annat som gäst med Lenny Pane mellan 2001 och 2004. De spelade på Cavern i Liverpool och Peter åkte hiss med George Harrisons syster! Nu bjuder han på massor av bra låtar! från både Beatles och McCartneys soloalbum.