bic logoThe Beatles Information Center

Att en grupp bestående av fyra unga rockmusiker från den då skitiga hamnstaden Liverpool i England på sextiotalet skulle dominera en hel världs ungdomar under mer än ett halvt sekel var vi få som anade. Och dessutom pånyttfödas med varje ny generation människor. Vi som var med när det startade eller strax efter är nu betydligt äldre, men arvet går vidare på flera plan och i olika dimensioner. Det är ett sant mirakel.

Varför en helsvensk Beatlesförening?
Även om The Beatles besökte många länder var Sverige det allra första landet de gjorde en turné i utanför hemlandet. Plus ett tv-program och en radioshow. Yeah! Yeah! Yeah! från Premium Publishing och The Beatles Information Centers egen publikation Beatles i Sverige berättar det mesta om Beatles på Sverigebesök. Men det händer kontinuerligt nya saker som är relaterade till The Beatles som grupp och dess medlemmar var för sig.

Att bli medlem
Betala in medlemsavgiften, 295 kronor per år inom Sverige (Norden SEK 360) på Plusgirokonto
1 21 03-8 (The Beatles Information Center) eller swisha aktuellt belopp till föreningens swishnummer 123 15 42 000. Var noga med att ange avsändare samt att du är ny medlem. Skicka gärna ett mejl till info@beatlesnytt.se också för att underlätta vår registrering av dig som medlem så snabbt som möjligt.

För de pengarna kommer medlemstidningen Beatles Nytt, 36 sidor i färg och svartvitt, hem till dig två gånger om året (april och oktober). Dessutom får du tillgång till exklusivt digitalt material här på medlemssidorna på hemsidan endast för medlemmar i The Beatles Information Center.

Vår målsättning är att minst en gång om året arrangera en stor Beatlesfest med film- och videovisningar, liveband, tävlingar, försäljningar och föredrag och annat där alla medlemmar får möjlighet att träffas. Beatlespubar är de mindre träffar som ordnas sporadiskt i huvudstaden och på en del orter ordnas det lite olika Beatlesevenemang. Vi som arbetar med föreningen gör det rent ideellt. The Beatles Information Center grundades av Hans Nyhlén och Artillio Bergholtz sommaren 1973.

Medlemssidorna finns i detta första läge de 50 första numren och de allra senaste numren av Beatles Nytt inskannade och tillgängliga för läsning. Vi kommer att fylla på med fler nummer av Beatles Nytt efter hand. Här kommer vi också att lägga in specialerbjudanden allt eftersom.

Vi kommer att lägga in reportage, skiv- och bokrecensioner och mycket annat. En del av detta kommer att återfinnas i vår kära tidning Beatles Nytt, men det kommer att vara en hel del, som tyvärr inte ryms i Beatles Nytt, men som vi känner är viktigt att publicera. Och då är hemsidan ett perfekt sätt för oss att göra detta på. Och för att det ska komma enbart våra medlemmar till del, lägger vi in detta under medlemssidorna.

E-post 2För att komma åt och logga in på medlemssidorna, måste man ha tillgång till en giltig e-postadress. Vi vet att det är flera av våra medlemmar som inte har skaffat sig en e-postadress. Därför uppmanar vi er som ännu inte har skaffat en e-postadress att göra det. Det är gratis om man t.ex. skaffar en gmail-adress eller en hotmail-adress. Det finns säkert fler gratissajter som erbjuder gratis e-postadress.

Ni som skaffar en e-postadress eller byter e-postadress uppmanas att snarast möjligt meddela oss detta, så att vi kan föra in det i vårt medlemsregister. Vi har fortfarande en hel del felaktiga e-postadresser i vårt register, så skicka ett mejl till info@beatlesnytt.se  och meddela ändrad eller ny e-postadress snarast. Tack på förhand!

Detta möjliggör inte bara tillgång till medlemssidorna på vår hemsida, utan ger oss också möjlighet att snabbt skicka ut intressanta Beatlesnyheter via mejl direkt till respektive medlem. Ta vara på den servicen! Frågor kring detta kan ni ställa till undertecknad via e-postadress artillio@beatlesnytt.se.

/Artillio Bergholtz
Ordförande