Efter januari 2024 kommer februari 2024

Rubriken ovan kan tyckas självklar, men nu är det verkligen tätt på given! Vi har precis informerat lite om innehållet i januarinumret av musiktidningen Uncut, när vi noterar att det redan nu finns intressant information om februarinumret 2024 av samma tidning. Och februarinumret är givetvis tillgängligt redan nu i januari i UK.

 

Som synes av rubrikerna på förstasidan ser vi rubriken Quarrymen – John, Paul, George, Rod, Len & Colin. Varför Ringo Starr inte nämns i den rubriken hänger ihop med att han inte kom med i bandet – utan hamnade direkt i The Beatles. Och anledningen till detta är givetvis att artikeln inriktar sig på John Lennons band The Quarrymen. De nu levande medlemmarna tar oss med på en rundtur genom deras historiska tillhåll i Liverpool. Det handlar givetvis om dokumentärfilmen Pre Fab! av trummisen i The Quarrymen Colin Hanton, hans instrument och om bandet som sedermera kom att utvecklas till The Beatles!

 


Filmen bygger på boken med samma namn, skriven av Colin Hanton och författaren Colin Hall. I filmen, som har haft premiär på diverse filmfestivaler redan under 2022, Hantons guidade tur tar oss igenom skiffleeran och efterkrigstidens ungdomar lät sig influeras av den amerikanska rock’n’roll-musiken. Vidare hur det kom sig att grabben John Lennon samlade ihop sina närmaste polare för att lära sig spela musik och bilda gruppen The Quarrymen 1956. Gruppen som efter ett antal år kom att utvecklas till det största och mest inflytelserika bandet i musikhistorien – The Beatles!

Frågan är om och i så fall när vi vanliga icke filmfestivalsbesökare utanför Sverige får tillfälle att se denna unika dokumentärfilm. Det är nog bara att hålla tummarna och hoppas!