BeatUs

I vanliga fall står dessa herrar bakom Robert Wells i alla hans nationella och internationella scenproduktioner. Denna kväll byter de skepnad och för oss tillbaka till 60-talet för att uppleva popen och historien om bandet som fick världens musik att ta en annan riktning. Med anekdoter, spelglädje, stämsång, ohämmat ös och musikalisk ekvilibrism tar BeatUs oss med på en hyllning till ett av världens mest spelade och uppskattade banden genom tiderna – The Beatles.

På grund av ett hektiskt turnerande är detta ett unikt tillfälle att uppleva några av Sveriges bästa musiker som ikväll hyllar sina idoler.

Lasse Risberg (Bas&Sång)
Michael Nilsson (Gitarr&Sång)
Lars Wikström (Gitarr&Sång)
Roine Johansson (Trummor&Sång)

BritPop

BritPop spelar inte musik av Beatles och Stones men av nästan alla de andra brittiska banden såsom Kinks, Who, Hollies, Spencer Davies Group, Manfred Mann, Animals, Small Faces, Them, Herman’s Hermits, Dave Clark Five, Gary and the Pacemakers, Zombies, Tremeloes, Searchers, Yardbirds och The Move.

De spelar ibland även låtar av de svenska banden Tages, Shanes, Mascots, Hep Stars och The Lee Kings. Hela repertoaren är från åren 1964–1969 och de allra flesta låtarna har legat på Tio-i-topp.

BritPop gjorde avspark 1995. Under årens lopp har laguppställningen i stort sett varit intakt och i alla lagdelar, från försvar över mittfält till anfall, finns spelare med sen starten. Några nyförvärv har förstås kommit in och förstärkt laget genom åren.

Melle Gunnebo (keyboard)
Kent Helgesen (trummor)
Staffan Höjer (sång)
Gunnar Kungur (bas)
Hasse Nylén (sång, gitarr)
Tomas Wånge (sång, gitarr)
Ove Andersson (gitarr)

The Beagles

Här har ledningsgruppen varit lite vitsiga och hjälpt till med namnet The Beagles. Gruppen består av bandet Örnarna förstärkta av fantastiske Phil Evans.

Bandet Örnarna startade för 3 år sedan med att lira Eagles låtar på ett fantastiskt sätt. Publikskaran runt bandet växte snabbt och dom har fortsatt med tolkningar av en hel del andra artister och band. Nu har dom gått in i replokalen igen för att leverera en härlig Beatlesshow med instick av en och annan Eagleslåt.

Douglas Georgsson (Sång/gitarr/keyboards)
Göteborgare som spelar i flera olika bandkonstellationer och medverkat på Beatlesfestivalen i Liverpool hela 8 gånger. Till vardags heltidsmusiker och främst trubadur.

Ulf Georgsson (Sång/trummor/slagverk)
Rutinerade Ulf som skrivit massor av låtar till svenska artister och var trummis i Bhonus under många år. Senare period trummis i Flamingokvintetten, hoppar in och hjälper sonen Douglas i olika bandkonstellationer.

Anders Sparlund (Sång/keyboards)
Glad jurist från Grästorp som spelat piano sedan Berlinmuren ännu stod. Ni kanske känner igen honom hoppandes med en keytar i bandet Billy. Han har dock ändrat sin frisyr sedan dess.

Sebastian Olsson (Sång/bas)
Precis som Douglas arbetande heltidsmusiker och trubadurar runt i hela Västsverige. En av Sveriges fräschaste 50-åringar. Dessutom singel.

Phil Evans (Gitarr)
Många känner säkert igen honom ifrån det brittiska bandet The Overtures. Sedan flytten till Göteborg kan han räknas som en av stadens bästa gitarrister.

Grand Old Softies

”Grand Old Softies featuring Myhr & Alin – The Beatles at the Movies”

G.O.S, även kallade ”BIC’s husband”, bränner av låtar från beatlesfilmerna A Hard Day’s Night, Help!, Magical Mystery Tour, Yellow Submarine och Get Back.

David Myhr (gitarr, klaviatur och sång)
Jonas Thorell (gitarr, bas och sång)
Per Bergkvist (gitarr och sång)
Wille Alin (trummor)

Douglas Georgsson

Douglas Georgsson är en mångsidig och rutinerad trubadur. På lördagen kommer han att spela en hel del Beatles, men även många låtar från 60 och 70-talet. Under förra året fick han stående ovationer, njut av musiken eller sjung med!

David Myhr som ”The Living Beatles Jukebox” feat. Jonas Thorell

Ingenting är planerat. Allt kan hända! Publiken önskar sina beatlesfavoriter och Lektor Myhr med sällskap spelar dem efter förmåga. Som ofta är hög.
Originaltrogna versioner blandas med fria tolkningar. Det börjar soft och slutar med uppsluppen stämning och galna upptåg!

Mr & Mrs Robinson

Mr & Mrs Robinson består av två medlemmar som numera är välkända i Beatles-sammanhang i Göteborg. Nämligen Jimmie Rudolfsson och Sofie Gustafsson, som båda har framträtt med olika konstellationer under Beatle Day genom åren.

Denna gång ligger fokuset på blandat 60-tal så förutom Beatles blir det dessutom musik av bland andra Simon & Garfunkel, The Who, Bob Dylan och The Rolling Stones.