Beatle Day – Artister och band

The Compleatles
med Karl Martindahl

Det som gör The Compleatles unika är att de istället för att (som många andra Beatles-tributeband) försöka efterlikna originalmedlemmarna och spela deras roller har bandet gått in för att försöka återskapa känslan av The Beatles och komma åt essensen av musiken. De spelar på samma instrument som The Beatles använde för att det ska låta autentiskt och de har omsorgsfullt studerat arrangemang och stämmor för att få det att låta så troget originalet som möjligt. En stor del av världens befolkning har fått The Beatles med bröstmjölken och därför sitter nästan varenda ton i ryggmärgen hos folk. Man ger sig därför inte på utmaningen att tolka musiken ostraffat, varför mycket tid och kärlek har lagts ner på arbetet för att ge publiken en så naturtrogen upplevelse som det bara är möjligt. Bandet framför låtarna med en ungdomlig energi som saknas hos andra Beatles-tolkare och får materialet att låta fräscht på nytt. De vill hylla popens gudfäder, samtidigt som de vill föra musiken vidare in i 2020-talet och väcka intresset hos nya generationer.

”Det går inte att göra det bättre än [The Compleatles] gör det.”
– Bert Karlsson, skivbolagsdirektör

”Såhär hade The Beatles låtit om de hade slagit igenom i vår tid!”
– Wille Crafoord, artist

”[The Compleatles] är en helt annan grej än maskeradbanden: de är party-Beatles! Det är rätt hela vägen, jag är jävligt impad!”
– Peter Wahlbeck, komiker

The Compleatles är:
Johan Bergqvist
Fredrik Svensson
Mårten Bengtsson
Eril Anjou
Karl Martindahl

Harrisongs – en hyllning till
George Harrison!

Det är nu 51 år sedan George Harrison släppte det klassiska soloalbumet All Things Must Pass och 21 år sedan han gick ur tiden. Men han har aldrig lämnat oss.
Georges vackra ord om världen och kärleken lever vidare i hans fantastiska låtskatt. Det humanistiska budskapet behövs lika mycket nu som då. Words of love and peace!
Och nu är det dags att hedra honom – live!
Varmt välkommen till en kväll till George Harrisons ära. Det blir låtar från åren i The Beatles hela
vägen fram till hans digra 90-tal. Missa inte detta!

Harrisongs är:
Mille Andersson: gitarr/sång
Olle Bengtsson: piano/sång
Pilen Pilquist: gitarr,
Abbe Abrahamsson: trummor/sång,
Johan Strömberg: bas/sång.

Välkommen att dela denna kväll med oss. Njut av fantastiska låtar, lyriska texter och en hel del go rock´n´roll!

The Beagles

Här har ledningsgruppen varit lite vitsiga och hjälpt till med namnet The Beagles. Gruppen består av bandet Örnarna förstärkta av fantastiske Phil Evans.

Bandet Örnarna startade för 3 år sedan med att lira Eagles låtar på ett fantastiskt sätt. Publikskaran runt bandet växte snabbt och dom har fortsatt med tolkningar av en hel del andra artister och band. Nu har dom gått in i replokalen igen för att leverera en härlig Beatlesshow med instick av en och annan Eagleslåt.

Medlemmar:
Douglas Georgsson Sång/gitarr/keyboards
Göteborgare som spelar i flera olika bandkonstellationer och medverkat på Beatlesfestivalen i Liverpool hela 8 gånger. Till vardags heltidsmusiker och främst trubadur.

Emil Pettersson Sång/trummor/slagverk
Till vardags musiklärare. Håller på helgen stadig rytm bakom trummorna. Nybliven far till ett välsignat barn.

Anders Sparlund Sång/keyboards
Glad jurist från Grästorp som spelat piano sedan Berlinmuren ännu stod. Ni kanske känner igen honom hoppandes med en keytar i bandet Billy. Han har dock ändrat sin frisyr sedan dess.

Sebastian Olsson Sång/bas
Precis som Douglas arbetande heltidsmusiker och trubadurar runt i hela Västsverige. En av Sveriges fräschaste 50-åringar. Dessutom singel.

Phil Evans Gitarr
Många känner säkert igen honom ifrån det brittiska bandet The Overtures. Sedan flytten till Göteborg kan han räknas som en av stadens bästa gitarrister.

Bluebirds Over Sweden

Bluebirds Over Sweden är en trio som fick sin början 2019 på just Beatle Day.
Medlemmarna Jimmie Rudolfsson (gitarr och sång), Sofie Gustafsson (gitarr och sång) och Linus Jadling-Ohlsson (bas och sång) har spelat på Beatles-event både var för sig och i
konstellationer i nästan tio år på bland annat Beatleweek i Liverpool.

Repertoaren består ofta av olika teman beroende på önskemål och där ingår tex mindre kända Beatleslåtar och låtar från Beatlarnas solokarriärer.

Rocks Off

Rocks Off är bandet som bjuder dig på en nostalgisk resa tillbaka i tiden tillsammans med Rolling Stones musik. Bandet har sedan starten för snart 15 år sedan underhållit på både svenska som utländska scener och har under dessa år också skaffat sig ett rykte om att leverera en energisk show som kommer så nära originalet som det bara är möjligt.

Rocks Off frontas av Tony Johnson, som med röstlikhet och utseende, tveklöst är Sveriges egen Mick Jagger. Han har vunnit Look-a-like-tävlingar och tillsammans med sitt Rocks Off uppträtt i såväl TV och radio (bl.a Sikta mot stjärnorna, TV4 morgon m.m.).

Rocks Off gör Stones musik med fokus framförallt på storhetsperioden under 60- och 70-talet, men ibland även en del låtar från senare år. Ni bjuds en spektakulär Rolling Stones show som kommer så förbluffande nära originalet som du knappt trodde var möjlig. Måste bara upplevas!!

Tony Johnson – sång
Les Granqvist – gitarr
Lars Elf – gitarr
Jesper Klarqvist – bas
Peter Scherman – trummor
Mattias Sämberg – klaviaturer

Våra trubadurer under festivalen

Karl Martindahl från The Compleatles
Douglas Georgsson från The Beagles

Komplett program med hålltider kommer i början av oktober.