bic logoBoka in lördagen den 16 november 2013 i din kalender!

Då kommer The Beatles Information Center att hålla ett

Beatleskonvent i Stockholm!

Eftersom många av våra medlemmar har efterfrågat någon form av Beatlesevenemang i Stockholm, passar vi på att fira The Beatles Information Centers eget 40-årsjubileum (1973-2013), tillsammans med att Beatles firar 50 år sedan de var i Sverige första gången, med ett Beatleskonvent på föreningens stamställe – Hägerstensåsens Medborgarhus, som ligger cirka 15 minuters T-baneresa söderut från T-centralen.

Allt eftersom programmet fastställs, lägger vi ut kompletterande information här på vår hemsida.Vi räknar med att börja firandet någon gång mellan klockan 12.00 och 13.00 och avsluta festligheterna cirka kl. 20.00. 

På programmet kommer vi som vanligt att ha levande Beatlesmusik. Denna gång har vi bokat upp två för oss helt nya musikgrupper. Den ena utgörs av en kör och går under namnet Beatleskören, som har funnit ett tiotal år. De sjunger bara Beatleslåtar. Sedan har vi bokat upp ett band, som går under lite olika namn, men när de kör Beatles och 60-talsmusik kallar de sig vanligen för Grand Old Softies. De har tidigare framfört Beatlesalbum från första till sista spår. I år startade de med ett Beatlesprojekt i fyra delar och som kommer att vara i två år (2013-2014). I våras framträdde de på Mosebacke i Stockholm och i somras på Lasse i Parken på Södermalm i Stockholm och framförde då de hela Please Please Me-albumet från början till slut. Den 22 november går bandet in i del två av sitt projekt. Då kommer man att framföra hela With The Beatles-albumet från början till slut – också det på Mosebacke. Knappt en vecka innan – den 16 november – kommer bandet att ha en generalrepetition på vårt Beatleskonvent, där de kommer att framföra hela With The Beatles plus ett antal singlar från hösten 1963. Vidare kommer vi naturligtvis att ha Beatlesfrågelek, lotterier, och mycket annat. ”A splendid time is guaranteed for all!”

 

Inbjudan till BIC 40-årskonvent