Företaget MVR – Music Video Resource – verkar ha kommit över väldigt intressanta resurser! Om det nu verkligen är sant är lite svårt att ta ställning till i nuläget. Men OM det skulle vara sant så finns det tydligen en utgåva av The Beatles: Get Back som innehåller hela 55 minuter och 25 sekunder med extramaterial! Den totala speltiden blir således hela 8 timmar 43 minuter (summan av originalfilmen som är på 7 timmar 48 minuter + bonusmaterialet på 55 minuter och 25 sekunder).

Så här ser de sex dvd-skivorna ut.

The Beatles: Get Back innehåller den tredelade Beatlesdokumentären av Peter Jackson uppdelad på sex dvd-skivor. Utgåvan sägs också vara regionfri och innehåller dessutom bonusmaterial! Dessutom lär den vara tillgänglig redan nu! Men endast i USA och till priset $58.99 (motsvarar cirka 535 svenska kronor).

Vidare sägs att samtliga dvd-skivor har högsta möjliga kvalitet, eftersom materialet är hämtat från originalfilmen (FULL Widescreen 1.66:1 – Original Theatrical Aspect Ratio samt FULL HD Picture).

Dessutom ingår BONUS material som utgörs av flera intervjuer med Peter Jackson där han diskuterar hur dokumentärserien blev till.

______________________________________________

Beskrivning av de tre episoderna

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är image-27-1024x569.png
Här är de två dvd-skivorna som utgör del 1, som innehåller inspelningar från dag 1-7.

DISCS 1 & 2 Episode 1 title: “Part 1: Days 1-7” Original Air Date: Thursday 25th of November 2021: 
The Beatles börjar repetera i Twickenham Studios för det som från början var tänkt att bli en tv-special med hur The Beatles arbetar fram 14 nya låtar till deras nästkommande album som i sin tur ska leda fram till en livekonsert på ett ställe som i det här läget ännu inte är bestämt var.

Under den här sessionen spelar Paul McCartney och George Harrison några låtar som senare kommer att ingå på deras respektive kommande soloalbum. Efter sju dagars repetition lämnar George Harrison plötsligt gruppen.

Regissörer: Peter Jackson and Michael Lindsay-Hogg (1969 film crew)

Rollista i den ordning personerna dyker upp i filmen.

John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr, Denis O’Dell, Michael Lindsay-Hogg, Mal Evans, Kevin Harrington, Yoko Ono, Shymasundar Das, George Martin, Glyn Johns, Neil Aspinall, Anthony B. Richmond (as Tony Richmond), Les Parrott, Peter Sutton, Magic Alex (as Alexis ‘Magic Alex’ Mardas), Mukunda Goswami, Paul Bond, Ethan Russell, Peter Brown, Linda McCartney (Linda Eastman), Dick James and Maureen Starkey

Resten av personerna som ingår – här i alfabetisk ordning:

Jane Asher, The Beatles, Brian Epstein, Cynthia Lennon, Mike Love och Heather McCartney

Speltid Episod 1: 157 minuter (2 timmar och 37 minuter)

________________________________________

Här är de två dvd-skivorna som utgör del 2, som innehåller inspelningar från dag 8-14.

DISCS 3 & 4 Episode 2 title: “Part 2: Days 8-14” Original Air Date: Friday 26th of November 2021: 
Efter att George Harrison har lämnat gruppen fortsätter de tre övriga så smått med att repetera i Twickenham Studios. John, Paul och Ringo träffar George efter det att han lämnat gruppen och flyttar på hans begäran inspelningarna till Apple Studios. Livekonserten verkar man nu ha lämnat och det där med en tv-special blir nu istället en dokumentärfilm. Efter ett fruktbart möte mellan George Harrison och de övriga beatlarna, kommer de överens om att återuppta repetitionerna tillsammans och att fortsätta i Apple Studios varpå Billy Preston, en musiker som de träffade redan när de spelade i Hamburg i början av 1960-talet, ingår i gänget genom att spela elektriskt piano.

Regissörer: Peter Jackson and Michael Lindsay-Hogg (1969 film crew)

Rollista i den ordning personerna dyker upp i filmen.

John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr, Billy Preston, Peter Sutton, Michael Lindsay-Hogg, Anthony B. Richmond (as Tony Richmond), Ethan Russell, Mal Evans, Glyn Johns, Kevin Harrington, Linda McCartney (as Linda Eastman), Neil Aspinall, Yoko Ono, Paul Bond, Peter Sellers, Denis O’Dell, George Martin, Dave Harries, Sue Aherne, Eileen Kensley, Derek Taylor, Peter Brown, Chris Thomas, Pattie Boyd, (as Pattie Harrison), Alan Parsons and Robert Fraser

Resten av personerna som ingår – här i alfabetisk ordning:

Jane Asher, The Beatles, Donovan, Cynthia Lennon, Mike Love, Heather McCartney och Maharishi Mahesh Yogi

Speltid Episode 2: 173 minutes (2 timmar och 53 minuter)

__________________________________________

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är image-25-1024x577.png
Här är de två dvd-skivorna som utgör del 3, som innehåller inspelningar från dag 15-21.

DISCS 5 & 6 Episode 3 title: “Part 3: Days 15-21.” Original Air Date: Saturday 27th of November 2021: 
Efter att ha spelat in under en veckas tid i Apple Studios måste gruppen bestämma sig för om de kommer att spela en livekonsert för första gången på tre år eller inte. The Beatles beslutar sig till sist för att framföra en oannonserad konsert på taket till Apple Corps huvudkontor på Savile Row nr 3 i London. De lockar många lyssnar från gatorna nedanför liksom ett antal poliskonstaplar från Metropolitan Police som försöker få gruppen att sluta spela eftersom det är flera affärsmän och liknande i området som störs av ljudet.

Regissörer: Peter Jackson and Michael Lindsay-Hogg (1969 film crew)

Rollista i den ordning personerna dyker upp i filmen.

John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr, Billy Preston, Sue Aherne, Eileen Kensley, Glyn Johns, Mal Evans, Yoko Ono, Heather McCartney, Linda McCartney (as Linda Eastman), Ethan Russell, Dave Harries, Alan Parsons, Michael Lindsay-Hogg, Jimmy Clark, Kevin Harrington, Keith Slaughter, Chris Thomas, Sally Burgess, Anthony B. Richmond (as Tony Richmond), Paul Bond, Gene Mahon, Peter Sutton, Derek Taylor, Mike McGear, (as Mike McCartney), Debbie Wellum, Maureen Starkey, Peter Brown, Ray Dagg (as PC Ray Dagg), Ray Shayler, Peter Craddock (as PC Peter Craddock) och David Kendrick

Resten av personerna som ingår – här i alfabetisk ordning:

Jane Asher, The Beatles, Cynthia Lennon och Mike Love

Speltid Episode 3: 138 minutes (2 timmar och 18 minuter)

The Beatles: Get Back Parts 1, 2 & 3 – total speltid: 7 timmar 48 minuter eller 468 minuter

___________________________________________

BONUS MATERIAL:

 1. Från tv-programmet 60 Minutes den 14 november 2021:
  Opening, while sifting through 57 hours of footage shot in January 1969, Jackson said he came to see Ono’s presence around the band as “benign,” doubting the influence she had over the Beatles’ breakup. “She never has opinions about the stuff they’re doing,” Jackson told 60 Minutes correspondent Jon Wertheim about the footage he worked with. “She doesn’t impose herself on them in any way, shape, or form.” Interviewed by correspondent Jon Wertheim about the four-year process of creating “The Beatles: Get Back,” three-part documentary series, the footage used by the New Zealand filmmaker and his team was originally shot by director Michael Lindsay-Hogg for the largely forgotten 1970 film “Let it Be.” That earlier project would go on to become synonymous with the band’s break-up. Jackson told of Hogg’s film “does not show a band falling apart” poor timing and technical decisions impacted how the public remembers the work. (15:31)
 2. Från programmet Entertainment Tonight från den 24 november 2021:
  Exclusive interview with Peter Jackson come in his insight in directing “Get Back” (2:17)
 3. Från tv-programmet The Late Show with Stephen Colbert den 24 november 2021:
  Opening, in-depth interview with Peter Jackson. Easily one of the most in-depth one on one interviews that has been broadcasted with Peter Jackson on national television in the US regarding:”Get Back”. There’s two segments from this one episode. It ends with Stephen Colbert specifying that this is only “part 1” with part two airing the following Monday which follows the segment below. (14:17)
 4. Från tv-programmet The Late Show with Stephen Colbert från den 29 november 2021:
  Opening, in-depth interview with Peter Jackson continues with part two from the original broadcast on 24 November 2021. Easily one of the most in-depth one on one interviews that has been broadcasted with Peter Jackson on national television in the US regarding “Get Back”. There’s three segments from this one episode. Total from both broadcast episodes total 5 segments over the span of five days. (18:59)
 5. The Beatles “Get Back” Trailer 11/21 (3:56)
 6. The Beatles “Get Back” Television Commercial Spot 11/21 (:15)

Bonusmaterialets totala speltid: 55 minuter 25 sekunder

Totalt speltid vad gäller filmen The Beatles: GET BACK Parts 1, 2 & 3 plus bonusmaterial: 8 timmar 43 minuter eller totalt 523 minuter.

FULL Widescreen 1.66:1 (Original Theatrical Aspect Ratio) FULL 1080p HD Picture. This 6 DVD Set collection comes with three clear circular plastic promo cases.

Regissörer: Peter Jackson and Michael Lindsay-Hogg (1969 film crew)

Rollista i den ordning personerna dyker upp i filmen.

John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr, Denis O’Dell, Michael Lindsay-Hogg, Mal Evans, Kevin Harrington, Yoko Ono, Shymasundar Das, George Martin, Glyn Johns, Neil Aspinall, Anthony (Tony) B. Richmond, Les Parrott, Peter Sutton, Magic Alex (as Alexis ‘Magic Alex’ Mardas), Mukunda Goswami, Paul Bond,
Ethan Russell, Peter Brown, Linda McCartney (Linda Eastman), Dick James and Maureen Starkey

Resten av personerna som ingår – här i alfabetisk ordning:

Jane Asher, The Beatles, Paul Bond, Brian Epstein, Cynthia Lennon, Mike Love, Heather McCartney, Tony Richmond and Ethan Russell