Nedan eskorteras Sir Paul McCartney av en beväpnad kvinnlig polis genom JFK Airport i New York, USA.

Sir Paul McCartney besökte New York City fredagen den 28 januari 2022 för att kolla in beatlesföremålen som Julian Lennon nyligen har lagt ut för att auktioneras bort som s.k. NFT-föremål. NFT står för Non-Fungible Tokens. Det innebär att något som är non-fungible är något som är unikt och som inte är utbytbart. Till exempel kryptovaluta. Det handlar således om digitala auktionsföremål, som man kan komma över. Dock är det faktiskt fysiska föremålet fortfarande kvar hos den som har auktionerat ut föremålet. I det här fallet har Julian Lennon kvar sin fars jackor, gitarrer och pappret på vilket Paul McCartney har skrivit ner låten Hey Jude.

Sir Paul McCartney på J.F. Kennedy Airport i New York fredagen den 28 januari 2022. Utifrån klädseln och handbagaget kan vi nog kalla Paul för ’The Man In Black’.

Nedan ser vi ett av NFT-föremålen som Julian auktionerar ut. En gitarr – en Gibson Les Paul – som han fick av sin far John Lennon julen 1973.