George Harrison är den mest lyckade kompositören i The Beatles, i alla fall om man får tro strömningstjänsten Spotify.

Harrisons låt Here Comes The Sun slår alla andra Beatleslåtar när det gäller antalet strömningar. Nyligen informerade Spotify att låten har slagit ännu ett rekord och blivit 1960-talets mest strömmade låt på Spotify.

Traditionellt lär det vara soul som är mest populärt på Spotify när det gäller musik från 1960-talet. Men nu har en Beatleslåt blivit den mest populära låten från det decenniet. Den har i skrivande stund strömmats 771 599 581 gånger. Efter George Harrisons sollåt är den mest strömmade Beatleslåten Let It Be med 438 896 312 lyssningar i nuläget.

’Here Comes The Sun’ med George Harrison kom sent omsider ut på singel i USA 1994 på orangefärgad vinyl. och var inställt på jukebox-marknaden samt Beatlessamlare.

Det tidigare rekordet innehades av Marvin Gaye och Tammi Terrell med sin hit Ain’t No Mountain High Enough från april 1967. I skrivande stund har denna låt strömmats 770 862 971 gånger på Spotify. Tilläggas kan att Marvin och Tammis låt kom ut på singel i april 1967 och gick in på Top Twenty i USA. Here Comes The Sun kom aldrig ut som singel när den släpptes, utan låg som ett av flera spår på The Beatles album Abbey Road.

Och så här låter den:

Men låten kom ut på singel innan 1994, men det var i Portugal tillsammans med låten Oh! Darling.

En av orsakerna till att Here Comes The Sun har strömmats spå mycket – förutom att den är så bra, förstås! – kan mycket väl vara att den ingår på många spellistor över sommarlåtar.