MOJO 341 magazine cover, featuring The Beatles’ George Harrison

I samband med den avslöjande filmen The Beatles: Get Back tar musiktidningen MOJO tillfället i akt att utforska George Harrisons kreativa resa i The Beatles och därefter med hjälp av Paul McCartney med flera.

Hade han rätt att känna sig utestängd? Och blev hans ’hämnd’ skön?

Den tolvsidiga artikeln har fått titeln A Quiet Revolution. Här listar man George Harrisons 30 största låtar. På förstaplatsen har man – inte oväntat – placerat i Something. På plats 30 finner vi Deep Blue.

Här återges också en intervju (som tydligen inte har återgetts i sin helhet förrän nu) som MOJOs Michael Simmons gjorde med Paul McCartney 2011 – 10 år efter George Harrisons bortgång. Detta var också i samma veva som Martin Scorseses dokumentärfilm Living In The Material World kom ut.

Livinginthematerialworldposter.jpg
Martin Scorseses dokumentärfilm om George Harrison – ’Living In The Material World’.

Bland andra Beatleskopplingar i detta nummer kan nämnas ett sexsidigt porträtt av Ronnie Spector. Ronnie spelade in låten Try Some, Buy Some som är skriven av George Harrison.

RonnieSpectorTSBS pic sleeve.jpg
Omslaget till singeln ’Try Some, Buy Some’ som släpptes den 16 april 1971.

Dessutom finns en artikel om bröderna Edgar och Johnny Winter. Eftersom Johnny rätt nyligen har gått bort har Edgar spelat in en hyllningsplatta till sin bortgångne bror med titeln Brother Johnny. På den plattan har Edgar fått med sig Ringo Starr på ett av spåren.

www.noblepr.co.uk/press-releases/edgar-winter/b...
Omslaget till albumet ’Brother Johnny’ som släpps den 15 april 2022.

Här finns också en recension av Disney +-dokumentären The Beatles: Get Back av regissören Peter Jackson.

The Beatles, Get Back poster.jpeg
Peter Jacksons dokumentärserie ’The Beatles: Get Back’.

Som vanligt ingår en cd i tidningen, denna gång med den bästa nya musiken i form av 15 spår med artister som Yard Act, Curtis Harding, Anaïs Mitchell, Arooj Aftab, Working Men’s Club, Binker & Moses, Imarhan, Billy Strings och fler.