Majnumret av Uncut är en specialutgåva tillika jubileumsutgåva av musiktidningen som firar med att ge ut sin 300:e utgåva. Uncut fyller 300 nummer och Paul McCartney fyller 80 i år. Båda jubileerna redovisas i detta 148-sidiga nummer.

Uncut, May 2022 | Papercut

Som vanligt ingår en cd även i det här numret av Uncut. På ovanstående bild ser ni vilka 15 artister det är som ingår i denna jubileumsutgåva. 15 spår från de största albumen under tidningens hittillsvarande 25-åriga historia.

Man listar även de 300 största albumen hämtade från tidningens 25-åriga verksamhet. På plats 96 hittar vi Paul McCartneys album Chaos And Creation In The Backyard från 2005 och på plats 27 placerade sig hans album McCartney III från 2020.

För att fira Paul McCartneys kommande 80-årsdag (18 juni 2022) har man låtit intervjua flera personer som lär ha känt Paul under en längre eller kortare tid. Bland de som har fått säga några ord om sitt förhållande till den blivande jubilaren finns bland andra Len Garry och Colin Hanton från The Quarrymen, Klaus Voormann, Chas Newby, Billy Kinsley, Patti Boyd, Jackie Deshannon, Donovan, Brian Wilson, Mike Love, Freda Kelly, Tony Bramwell, Ringo Starr, Lulu, Michael Lindsay-Hogg, Laurence Juber, Giles Martin, Noel Gallagher, Hamish Stuart, Jeff Lynne Rusty Anderson, Elvis Costello, Richard Lester och Lulu för att nämna de flesta men dock inte alla.

Men i det här numret finns också intressanta artiklar om Bob Dylan, Keith Richards och David Bowie. Som vanligt finns här också massor med skivrecensioner (420!).