Pattie Boyd, som har varit gift med så väl George Harrison (1966-1977) som Eric Clapton (1979-1989) har nyligen (18 oktober 2022) kommit ut med en ny bok – Pattie Boyd – My Life In Pictures.

Boken innehåller över 300 fotografier och illustrationer hämtade från Patties personliga arkiv.

Patricia Ann (”Pattie”) Boyd blev intresserad av fotografi när hon gifte sig med George Harrison. Hon dokumenterade deras liv tillsammans, och senare sitt andra äktenskap med Eric Clapton, och byggde upp ett stort arkiv av bilder, inte bara av äktenskapen, utan också av deras nära vänner och samtida, inklusive Twiggy, David Bailey, Mick Jagger, Billy Preston och The Beatles.

Boyds arkiv innehåller också brev från hennes äktenskap och från vänner, inklusive John Lennon och Yoko Ono. Den innehåller dagboksanteckningar, föremål och konstbilder, mest kända originalmålningen av omslaget till albumet Layla av Emile Frandsen

Boken innehåller också många fotografier från Boyds tidiga modellkarriär, från bl.a. Vogue och Vanity Fair-tidningar. Boken innehåller porträtt och fotografier av Boyd tagna av några av tidens mest kända fotografer, som David Bailey, Eric Swayne, Terence Donovan, Robert Freeman och Robert Whitaker.

På nedanstående fotografi ser vi Pattie arbetandes med renoveringen av George Harrisons hus Friar Park.

Pattie: Friar Park needed so much renovation to bring the building and gardens back to their former glory, a massive task which I fully embraced.

Nedan en notering i almanackan som Pattie gjort den 6 mars 1964 – under inspelningarna av filmen A Hard Day’s Night – där det står George Harrison asked me out!!!!!

Ett blad ur Patties almanacka samt en bild från inspelningarna av filmen ’A Hard Day’s Night’ där George och Pattie diskuterar.

Nedan ett fotografi från en av konserterna där George Harrison för första gången stod på en scen efter The Beatles och samtidigt den första gången som George spelade med Eric Clapton. Båda gillade varandras gitarrspel. Turnén tillsammans med Delaney, Bonnie & Friend ägde rum i december 1969.

George Harrison, tvåa från höger, spelar tillsammans med Delaney, Bonnie och Eric Clapton 1969.

Utgivare: Reel Art Press
Språk: Engelska
Inbunden: 240 sidor
Publiceringsdatum: 18 oktober 2022
ISBN-10: 1909526908
ISBN-13: 978-1909526907

Pattie signerar gärna sin bok, som bland annat kan beställas från hennes hemsida, pattieboyd.co.uk

Bonusvideo!

Nedanstående video är en hyllning till Pattie Boyd. Gruppen kallar sig träffande nog för The Silver Moondogs och låten som ackompanjerar bilderna på Pattie, The Beatles, George Harrison med flera heter Pattie (Tribute to Pattie Boyd).