Concert For George firar i år 20-årsjubileum, vilket föranleder detta evenemang.

Konsertfilmen Concert for George kommer att visas på bio igen över hela världen. Men det handlar om en enstaka visning på olika biografer i olika städer och länder.

På de flesta platserna visas filmen den 29 november, men på några enstaka platser visas filmen den 30 november, 1 december, 8 december och 29 december 2022. Filmen är remastrad i Atmos surroundljud.

Det är knappast troligt att filmen kommer att visas i Sverige, men de länder som den nu kommer att visas i är, enligt en officiell förteckning: USA, Storbritannien, Australien, Nya Zeeland, Nederländerna, Irland, Ungern, Argentina, Brasilien, Chile, Colombia, Costa Rica, Ecuador, EL Salvador, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Panama, Paraguay och Peru.

Konsertfilmen produceras i samband med 20-årsjubileet av själva minneskonserten för George Harrison, som hölls i Royal Albert Hall i London den 29 november 2002 av hans vänner vilka inkluderade Paul McCartney, Ringo Starr, Dhani Harrison, Tom Petty, Jeff Lynne, Billy Preston och många fler.

Som man kan förvänta sig släpps också en ny utgåva av vinylboxen med fyra LP-skivor från konserten, som kom ut första gången 2018. Läs mer om denna utgåva i en kommande artikel på vår hemsida denna vecka!

Affisch för 2022 års produktion av ’Concert For George’

Den första videon i denna artikel utgörs av den officiella trailern för Concert for George.
Speltid: 1:35.

I den andra videon får vi veta lite mer om trummisarna Ringo Starr, Ray Cooper och Jim Keltner i Concert for George. Speltid: 5:39.

Den tredje videon visar bandets repetitioner. Speltid: 7:14.

Denna den fjärde videon nedan innehåller intervjuer med Ringo Starr, Ravi Shankar, Emil Richards *), Jeff Lynne, Dhani Harrison, Tom Petty, Joe Brown **), Terry Gilliam, Michael Palin, Ray Cooper, Jim Keltner Speltid: 9:55.

*) Emil Richards (1932-2019) var en amerikanska vibrafonist och slagverkare. Han spelade på tre av George Harrisons album: Dark Horse (Apple 1974), Thirty Three & 1/3 (Dark Horse 1976) och George Harrison (Dark Horse 1979).

**) Joseph Roger Brown, MBE, född 1941 är en engelsk underhållare. Han har verkat som rock and roll-sångare och dito gitarrist under sex decennier. George Harrison var marskalk på Browns andra bröllop år 2000. Han har varit med och spelat på två av Georges låtar på albumet Gone Troppo och på en låt på George Harrisons sista album Brainwashed.

Brown uppträdde med sitt band på Concert for George, där han spelade gitarr och sjöng Here Comes The Sun, spelade mandolin på låten That’s The Way It Goes samt ukulele på konsertens avslutningsnummer I’ll See You In My Dreams.

Denna artikels femte och sista video visar Monty Pythons repetitioner, där Tom Hanks spelar John Cleeses roll. Speltid: 12:50