Unikt BEATLES-program i repris!

Under programrubriken Beatles i Sverige med Staffan Olander sänds ett favoritprogram i repris i Sveriges Radio P4 Plus fredagen den 6 januari 2023 mellan kl. 14.00 och kl. 15.00. Första gången programmet sändes var den 20 oktober 2013.

Bandprotokollet från Karlaplansinspelningen 1963.

Själva Karlaplansinspelningen med The Beatles, som spelades in den 24 oktober 1963, sändes för första gången måndagen den 11 november i P1 (!) 1963 mellan kl. 22.05 och kl. 22.30. (så att så många ungdomar som möjligt skulle missa programmet!). Då hade programmet rubriken The Beatles – popgrupp från Liverpool på besök i Stockholm. Konferencier var Klas Burling som också var producent för programmet.

Staffan Olander vid en av sina många radioinspelningar om The Beatles.

På programmet står hela konserten med sju låtar av The Beatles samt intervjuer med Klas Burling, Kersti Adams-Ray, Sture Karlsson och en liten överraskning med Ringo Starr.

Tilläggas kan att det var Staffan Olander som återupptäckte denna livekonsert i Sveriges Radios arkiv, vilket i sin tur senare ledde till att fyra av de sju låtarna släpptes på The Beatles album Anthology 1: From Me To You, Money (That’s What I Want), You Really Got A Hold On Me och Roll Over Beethoven.

Omslaget till The Beatles dubbelalbum ’Anthology 1’, som släpptes den 20 november 1995.
Det är Staffan Olander som har hand om programmet . . . .

Läs mer om detta program och hela Karlaplanskonserten i The Beatles Information Centers publikation Beatles i Sverige (sidorna 12-13) samt i Staffan Olanders egen bok Staffan & Beatles (sidorna 150-156).