Den som är bäst skickad att ringa ut det gamla och ringa in det nya året är utan tvekan George Harrison med sin låt Ding Dong, Ding Dong från 1974. Den släpptes den 6 december i UK och den 23 december i USA.

Det som gör nedanstående video extra intressant är att George Harrison uppträder i ett antal olika Beatlesklädnader under det att han mimar till låten. Hans utstyrsel i videon representerar The Beatles kronologiska epoker i bandets karriär.

Han börjar med Hamburgerans svarta läderkläder,

George Harrison med en en Gibson ES-5 gitarr.

följt av Beatlesfrisyren och den grå kraglösa kostymen från 1963.

George med sin 12-strängade 1963 Rickenbacker 360/12-gitarr.

På detta kommer den ikoniska Sgt. Pepper-kostymen från 1967, där George spelar på en tuba, under det att det bakom honom sitter en indisk man som spelar på en sitar.

George Harrison spelande tuba.

Under låtens gång spelar George på olika gitarrer, inklusive den kända 12-strängande Rickenbacker-gitarren som han använde i filmen A Hard Day’s Night från 1964. Han använder även sin Gibson Les Paul– gitarr, som han hade döpt till Lucy, som Eric Clapton hade använt vid inspelningen av While My Guitar Gently Weeps i september 1968.

George Harrison med sin ’1957 Gibson Les Paul’ döpt till ’Lucy’.
George med en 12-strängad Lotus-gitarr.

George ger också en blinkning till John och Yokos albumomslag till Two Virgins genom att spela utan kläder iförd enbart en gitarr och ett par lurviga stövlar.

Han gör också ett byte till jeans och instrumentet dobro för att peka på sitt avslag till att – under den tidiga 1970-talsturnén – ha blivit kallad för Bangla Desh-George.