Nedanstående video är en diskussionsvideo där Mark Lewisohn berättar för Ken Michaels om varför det behövs en riktig biografi över The Beatles och deras liv. Mark anses vara den som har bäst kontroll på vad The Beatles har gjort, vilket han har arbetat med över 30 år när han intervjuas i nedanstående video, som är från 2013.

Det var det här året som Mark kom ut med den första av tre volymer i serien All These Years. Ett verk som kommit ut i flera versioner och som har underrubriken Tune In. Den utökade versionen är på över 1700 sidor.

Mark Lewisohns bok ’The Beatles: All These Years – Volume One – Tune In’.

Än idag väntar vi på den andra delen, men ingen vet när Mark tror sig om att ha den färdig för publicering. Det kan dröja ytterligare ett antal år innan Mark blir klar med del 2. Det är bara att hoppas att han hinner bli klar med den – och gärna del 3 också – innan han själv behöver lämna in. Den första volymen, Volume One – Tune In, handlar om medlemmarna i The Beatles från den allra första början fram till slutet av 1962. Så det återstår en hel del att berätta.

Men under tiden kan man ta del av nedanstående diskussionsvideo för att lära sig mer om hur Mark tänker med att skriva den ultimata biografin och att han inte har någon deadline. Han arbetar med detta i stort sett varje dag, så han tänker nog inte lämna något åt slumpen.
Speltid: 1 timme, 53 minuter och 18 sekunder.

Mark Lewisohn har studerat The Beatles professionellt sedan sent 1970-tal. Mark arbetade för Paul McCartney från 1986 till 2001, för The Beatles egna företag Apple Corps från 1991 till 1998. Han har också arbetat tillsammans med de överlevande medlemmarna i gruppen kring arbetet med biografin Anthology från 1995.

Mark Lewisohn, föddes den 16 juni 1958 i London och är nu en 64-årig brittisk historiker och författare. Han är en av de främsta experterna på The Beatles och har skrivit flera böcker om gruppen utifrån en vetenskaplig historiemetodik.

Hans bok The Beatles Live! från 1986, utgör den kompletta historien om The Beatles liveframträdanden. Efter att ha blivit inbjuden till EMI för att lyssna på alla originalbanden från The Beatles inspelningssessioner, skrev han The Complete Beatles Recording Sessions 1988. Boken är uppbyggd som en dagbok, där Mark har beskrivit varje inspelningssession som The Beatles hade i Abbey Road Studios med uppgifter om vem som spelade vad på varje tagning, hur många tagningar de gjorde av varje låt med mera. Boken har också ett förord skrivet av Paul McCartney.