Återigen visar SVT Rolf Hammarlunds film ’Beatles på Sverigeturné’

Det här fotot har SVT lagt ut i samband med att man nu visar filmen Beatles på Sverigeturné, som handlar om The Beatles turnéresa i Sverige i oktober 1963. Bilden ovan föreställer 1964-års Mälardrottning Kerstin Dahllöf tillsammans med Ringo Starr, John Lennon, George Harrison och Paul McCartney på flygplanstrappan på Arlanda den 28 juli 1964. En trevlig bild, som dessvärre inte stämmer med filmen innehåll som skildrar The Beatles besök i Sverige 1963. Men det har säkert inte SVT någon aning om, tyvärr.

 

Rolf Hammarlund.

År 2013 var det 50 år sedan världens genom tiderna största popband The Beatles gjorde sin första utlandsturné till Sverige. Rolf Hammarlund har följt bandets resa till olika städer i Sverige och träffat fans, journalister och andra som fanns med på konserterna i oktober 1963. Och då 2013 visade SVT filmen för att fira 50-årsjubileumet.. Och nu har det gått ytterligare tio år sedan The Beatles besöktes Sverige för första gången. Detta firar SVT1 med att återigen visa Rolf Hammarlunds film Beatles på Sverigeturné.

Första visningen äger rum i SVT 1 kl. 19.00 lördagen den 23 december 2023.

Filmen går i repris i SVt1 kl. 18.15 söndagen den 31 december 2023.

Programmet sänds i HD och kan ses på SVT Play till och med tisdagen den 31 januari 2024 och är cirka 29 minuter långt.

Här ett foto med The Beatles från deras Sverigebesök 1963:

Paul McCartney, George Harrison, Barbro ’Lill-Babs’ Svensson och John Lennon på Arenateatern på Gröna Lund onsdagen den 30 oktober 1963.
I bakgrunden husbandet ’The Telstars’ vid inspelningen av tv-programmet ’Drop In’.
undefined
Husbandet i tv-programmet ’Drop In’ – The Telstars – bestod av Kjell Öhman, Gösta Nilsson, Douglas Westlund, Rolf Bäckman & Marcus Österdahl.