Paul McCartneys dotter Mary McCartney ger ut ny bok ’ Feeding Creativity’

 

Boken, som inte är en renodlad kokbok utan även en fotobok med personer som Mary har lagat mat till, vars recept återfinns i boken, är utgiven av bokförlaget Taschen. Den inbundna boken innehåller 280 sidor och publicerades den 3 oktober 2023.

I nedanstående video (speltid: 4:32) berättar Mary McCartney om hur boken kom till och hennes samarbete med bland andra Peter Blake, som också låg bakom omslaget till The Beatles album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Detta är inte en vanlig kokbok, eftersom Mary McCartney är både fotograf och kock, så boken innehåller många fina fotografier på de personer som Mary har lagat maten till, vars recept givetvis finns med i boken.

 

Här har vi en fin bild där Paul McCartney serverar Ringo Starr en av pastarätterna i Mary McCartneys nya kok- och fotobok. Visst minns du Pauls låt Eat At Home från albumet Ram?

 

I nedanstående video blir Mary McCartney intervjuad i BBC:s tv-program One Show den 6 november 2023 om sin kokkonst, The Beatles sista singel med mera. Speltid totalt: 12:58.

I soffan sitter Hollywoodstjärnan Mandy Patinkin, kocken och fotografen Mary McCartney och Ross Kemp, skådespelare, författaren och tv-presentatör.