Paul, Stella och Mary McCartney tillsammans med Olivia Harrison

Paul McCartney med döttrarna Stella McCartney och Mary McCartney och George Harrisons änka Olivia Harrison fick en förhandsvisning av Elton Johns och hans make David Furnish fotografiska utställning på Victoria & Albert Museum i London tisdagen den 14 maj 2024.

The V&A welcomes new exhibition Fragile Beauty: Photographs from the Sir Elton John and David Furnish Collection - The Glass Magazine

Olivia Harrison, Elton Johns make David Furnish, Sir Paul McCartney, Stella McCartney, Sir Elton John och Mary McCartney på ’Victoria & Albert Museum’ den 14 maj 2024. Foto: Dave Benett för ’Victoria & Albert Museum’.

 

Fotoutställningen Fragile Beauty av Sir Elton John och David Furnish inleddes med två privata visningar – den 14 och 15 maj 2024. Förutom ovan nämnda celebriteter var också Tracey Emin and Russel Tovey inbjudna.

 

David Furnish, Sir Paul McCartney och Sir Elton John  på ’Victoria & Albert Museum’ den 14 maj 2024.

 

Dagen efter – till privatvisning nummer två – hade Elton och David bland andra bjudit in vännerna Omari Douglas, Nick Grimshaw, Raven Smith och Munroe Bergdorf. Disc-jockeyn Fat Tony stod för den musikaliska underhållningen, under det att gästerna intog canapéer med mera ätbart sammanställt av företaget The Last Supper.

Utställningen, som är gjord i samarbete med modeföretaget Gucci, öppnade för allmänheten lördagen den 18 maj och är öppen fram till den 5 januari 2025. Här presenteras 300 sällsynta tryck från 140 olika fotografer från Elton Johns personliga arkiv, markerandes den största tillfälliga utställningen under 1900- och 2000-talet som presenterats på Victoria & Albert Museum.

Sir Paul McCartney på knä under fotografierna på The Beatles fyra medlemmar,
tagna av fotografen Richard Avedon den 11 augusti 1967 i London.
Foto: Dave Benett för ’Victoria & Albert Museum’.