Patric och Niklas tolkar tio Beatleslåtar på albumet ’Heart Beats’

 

Gitarristen Patric Eghammer och pianisten Niklas Bjarnehäll har tillsammans tolkat tio Lennon-McCartney-kompositioner på albumet Heart Beats helt instrumentalt. Skivan spelades in i september 2023 i Sandviken och släpptes nu i april 2024. Albumet recenseras i sin helhet i höstnumret av Beatles Nytt – (nr 192).

Nedan kan ni lyssna på en liveinspelning gjord i juli 2021 i en föreställning som de själva kallar för All You Need Is Love. I liveinspelningen berättar duon om sitt intresse för The Beatles musik och om hur de vill sätta sin personliga prägel på framförandet av låtarna. Låtarna som framförs i videon nedan är All You Need Is LoveOb-La-Di, Ob-La-Da, She’s Leaving Home, Eleanor Rigby, Day Tripper, All You Need Is Love och When I’m Sixty-Four. De första sex låtarna finns med på albumet, medan den sista låten inte ingår.

Tilläggas kan att arrangemangen på albumet skiljer sig i olika grad jämfört med denna liveinspelning. Vissa tolkningar tycker jag är bättre i videon medan andra är mer smakfulla på albumet. Det har helt klart hänt något mellan konserten 2021 och skivinspelningen från 2023.

Det framgår också med all tydlig önskvärdhet att Patric och Niklas behärskar sina instrument till mer eller mindre fulländning. Det är ju rätt fantastiskt vad man kan få ut av två riktigt duktiga instrumentalister av en del rätt komplicerade Beatleslåtar. Passa på och njut av låtarna så här dagen efter Paul McCartneys 82-årsdag!

 

Speltid: 41: 26.