Start2023-05-09T21:41:23+02:00
1706, 2024

Nu har ’One Hand Clapping’ släppts!

By |17 juni, 2024|Categories: Paul McCartney, Nyheter, Musik/Skivutgivningar|

 

I fredags, den 14 juni 2024, släpptes albumet ’One Hand Clapping’ med Paul McCartney & Wings

Vi har informerat om skivan tidigare, då albumet har varit på gång, men nu är den alltså här.

Albumet spelades in mellan augusti och oktober 1974 med några överdubbningar gjorda i februari 1975.

Den enda tidigare officiella utgåvan av One Hand Clapping torde till största delen vara filmen som ingår på dvd:n som följde med lyxutgåvan av arkivboxen till Band On the Run från 2010.

Slutsatsen är att det finns tillräckligt med nytt material att glädjas över, med nya spår, nya mixningar och ny instrumentering som har kommit tillbaka på några av spåren. Skivan recenseras i höstnumret av Beatles Nytt.

 

 

I samband med att One Hand Clapping släpptes har Paul McCartney också också släppt en video från inspelningssessionerna med låten Soily.
Bandet bestod av Paul McCartney, sång och bas, Linda McCartney på klaviatur, gitarristerna Denny Laine och Jimmy McCulloch samt trummisen Geoff Britton.

Speltid: 4 minuter.

 

Fortsättning följer under veckan med ytterligare några videor kopplade till One Hand Clapping.

 

1706, 2024

Ringo Starrs 83-årsdag närmar sig . . .

By |17 juni, 2024|Categories: Nyheter, Ringo Starr|

Ringo Starr fortsätter att fira sina födelsedagar inför publik i LA

Söndagen den 7 juli 2024 är det planerat att Ringo Starr firar sin 83:e födelsedag i Los Angeles, U.S.A. Den här gången har han dessutom gått ut med en tävling, där två personer kan få vara med på födelsedagspartyt. I priset ingår resa, hotell, en goodiebag med Ringo-godis, middag i Los Angeles samt att man får ta ett foto tillsammans med födelsedagsbarnet. För att kunna delta i tävlingen ska man donera en slant till Ringos organisation The Lotus Foundation.

 

 

Ringos födelsedag kommer också att firas i Storbritannien, där Londons mest kända Beatlesguide Richard Porter organiserar det hela. Samlingen sker framför den tidigare Apple-byggnaden på Savile Row nummer 3 i London.

 

 

1606, 2024

Ringo Starr i Mexiko City för hela slanten

By |16 juni, 2024|Categories: Nyheter, Konserter, Ringo Starr|

Ringo Starr har avslutat sin vårturné men fortsätter med ny turné i höst

Vårens konsertturné för Ringo Starr and His All Starr Band avslutades på den svenska nationaldagen tillika Svenska Flaggans Dag den 6 juni  2024. Sista konserten ägde rum på Auditorio Nacional i Mexiko City. Hela konserten kan du se nedan.

Speltid: 1 timme 39 minuter och 32 sekunder.

Tyvärr står filmarens namn – Julio Jaramillo – i bildrutan hela tiden. Men det stör ändå inte Ringo Starrs framfart på scenen! Konserten inleds med Carl Perkins Matchbox och avslutas med John Lennons Give Peace A Chance, som är krediterad Lennon-McCartney.

John Lennon tyckte det var fel av honom att låta McCartney stå som en av kompositörerna eftersom de som skrev låten egentligen var John Lennon och Yoko Ono. Att McCartney kom med som kompositör på låten var med anledning av att McCartney hade hjälp Lennon att snabbt spela in The Ballad Of John And Yoko.

 

Ringo Starrs höstturné inleds den 12 september och avslutas den 25 september 2024. Ringo Starr and His All Starr Band besöker tolv städer med start i Omaha och avslutning i Radio City Music Hall i New York.

 

 

1606, 2024

The Beatles – Detta händer den 16 juni 1967

By |16 juni, 2024|Categories: Nyheter|

International Pop Music Festival drar igång i Monterey, Kalifornien

Den första riktiga internationella popmusikfestivalen inleddes denna fredag och höll på i dagarna tre (16-18 juni 1967) i Monterey i Kalifornien, USA. Trots rykten deltog ingen av The Beatles i evenemanget, men bandet försåg festivalkoordinatorn Derek Taylor med en teckning som trycktes på festivalprogrammet.

En teckning gjord av John Lennon till Montereys popmusikfestival
och signerad av alla fyra beatlarna.

 

 

Monterey Pop Festival

Affisch med artisterna som uppträdde under tredagarsfestivalen i Monterey.

 

The Rolling Stones guitarist Brian Jones (left) and Hendrix backstage at the Monterey International Pop Festival.

Brian Jones från The Rolling Stones här tillsammans med Jimi Hendrix backstage på
Montereyfestivalen. Brian var inte på scenen utan satt i publiken. 

 

Garfunkel (left) and Paul Simon onstage on June 16.

Art Garfunkel och Paul Simon, kända som Simon and Garfunkel, under festivalens första dag den 16 juni 1967.

 

Så här såg det ut i ’County Fairgrounds’-arenan i Monterey. Scenen är upp till höger i bild.

 

The Beatles hade blivit tillfrågade om de ville vara med på festivalen. Tyvärr passade det dåligt, eftersom The Beatles skulle förbereda sig för tv-programmet Our World och dessutom hade de slutat med liveframträdanden. Paul McCartney föreslog istället att de skulle engagera Jimi Hendrix, vilket de också gjorde. Se Jimis heta gitarrframträdande nedan från Montereyfestivalen.

 

1506, 2024

The Beatles – Detta händer den 15 juni 1967

By |15 juni, 2024|Categories: Nyheter, Ringo Starr|

Albumet ’Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ får guldstatus i USA.

 

I USA blev The Beatles album ’Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ certifierad guldskiva denna torsdag.

 

 


Brian Epsteins gåva till Ringo registrerades denna dag på Richard Starkey

1966 gav Brian Epstein varje bandmedlem en Mini-bil. Alla tillverkades på beställning av Harold Radford-företaget.

Ringo Starrs Mini hade många ytterligare alternativ, inklusive: huvventiler, utsvängda hjulhus, Manx lättmetallfälgar, sömlös kaross, Weizo tanklock, skräddarsydda glas och sidoljus, Vibasto-lucka ”på taket, Hooper- och Radford-emblem, tre extra mätare på panelen, varvräknare, cigarettändare, MotoLita-styrning, Mark II-pelarratt, invändig huvspärr, instrumentpanel och dörrlister i valnöt, fällbart baksäte, elfönster, tonade sidorutor, Huntmaster-hoppstolar, helljusstrålkastare med anpassad koppling, Binolight-grill, Morris 1100 blinkers och bromsljus, varningsljus för öppna dörrar, VW Beetle-bakljus”, Seabee-strålkastare i Innocenti-hus, instrumentbräda i valnöt och Smith-mätare. Dessutom begärde Ringo att hans bil skulle vara utrustad med ett fällbart baksäte och en baklucka som öppnades uppåt så att hans Mini kunde rymma ett fullt trumset. Registreringsskylten ”LLO 836 D” registrerades i maj 1966 och den 15 juni 1967 överfördes registreringen från Brian Epstein till Richard Starkey. Han skulle äga den här bilen fram till december 1968.

Brian Epsteins Mini Cooper blev denna dag registrerad på Ringo Starr.

 

Till toppen