Start2023-05-09T21:41:23+02:00
1706, 2024

Ringo Starrs 83-årsdag närmar sig . . .

By |17 juni, 2024|Categories: Nyheter, Ringo Starr|

Ringo Starr fortsätter att fira sina födelsedagar inför publik i LA

Söndagen den 7 juli 2024 är det planerat att Ringo Starr firar sin 83:e födelsedag i Los Angeles, U.S.A. Den här gången har han dessutom gått ut med en tävling, där två personer kan få vara med på födelsedagspartyt. I priset ingår resa, hotell, en goodiebag med Ringo-godis, middag i Los Angeles samt att man får ta ett foto tillsammans med födelsedagsbarnet. För att kunna delta i tävlingen ska man donera en slant till Ringos organisation The Lotus Foundation.

 

 

Ringos födelsedag kommer också att firas i Storbritannien, där Londons mest kända Beatlesguide Richard Porter organiserar det hela. Samlingen sker framför den tidigare Apple-byggnaden på Savile Row nummer 3 i London.

 

 

1606, 2024

Ringo Starr i Mexiko City för hela slanten

By |16 juni, 2024|Categories: Nyheter, Konserter, Ringo Starr|

Ringo Starr har avslutat sin vårturné men fortsätter med ny turné i höst

Vårens konsertturné för Ringo Starr and His All Starr Band avslutades på den svenska nationaldagen tillika Svenska Flaggans Dag den 6 juni  2024. Sista konserten ägde rum på Auditorio Nacional i Mexiko City. Hela konserten kan du se nedan.

Speltid: 1 timme 39 minuter och 32 sekunder.

Tyvärr står filmarens namn – Julio Jaramillo – i bildrutan hela tiden. Men det stör ändå inte Ringo Starrs framfart på scenen! Konserten inleds med Carl Perkins Matchbox och avslutas med John Lennons Give Peace A Chance, som är krediterad Lennon-McCartney.

John Lennon tyckte det var fel av honom att låta McCartney stå som en av kompositörerna eftersom de som skrev låten egentligen var John Lennon och Yoko Ono. Att McCartney kom med som kompositör på låten var med anledning av att McCartney hade hjälp Lennon att snabbt spela in The Ballad Of John And Yoko.

 

Ringo Starrs höstturné inleds den 12 september och avslutas den 25 september 2024. Ringo Starr and His All Starr Band besöker tolv städer med start i Omaha och avslutning i Radio City Music Hall i New York.

 

 

1606, 2024

The Beatles – Detta händer den 16 juni 1967

By |16 juni, 2024|Categories: Nyheter|

International Pop Music Festival drar igång i Monterey, Kalifornien

Den första riktiga internationella popmusikfestivalen inleddes denna fredag och höll på i dagarna tre (16-18 juni 1967) i Monterey i Kalifornien, USA. Trots rykten deltog ingen av The Beatles i evenemanget, men bandet försåg festivalkoordinatorn Derek Taylor med en teckning som trycktes på festivalprogrammet.

En teckning gjord av John Lennon till Montereys popmusikfestival
och signerad av alla fyra beatlarna.

 

 

Monterey Pop Festival

Affisch med artisterna som uppträdde under tredagarsfestivalen i Monterey.

 

The Rolling Stones guitarist Brian Jones (left) and Hendrix backstage at the Monterey International Pop Festival.

Brian Jones från The Rolling Stones här tillsammans med Jimi Hendrix backstage på
Montereyfestivalen. Brian var inte på scenen utan satt i publiken. 

 

Garfunkel (left) and Paul Simon onstage on June 16.

Art Garfunkel och Paul Simon, kända som Simon and Garfunkel, under festivalens första dag den 16 juni 1967.

 

Så här såg det ut i ’County Fairgrounds’-arenan i Monterey. Scenen är upp till höger i bild.

 

The Beatles hade blivit tillfrågade om de ville vara med på festivalen. Tyvärr passade det dåligt, eftersom The Beatles skulle förbereda sig för tv-programmet Our World och dessutom hade de slutat med liveframträdanden. Paul McCartney föreslog istället att de skulle engagera Jimi Hendrix, vilket de också gjorde. Se Jimis heta gitarrframträdande nedan från Montereyfestivalen.

 

1506, 2024

The Beatles – Detta händer den 15 juni 1967

By |15 juni, 2024|Categories: Nyheter, Ringo Starr|

Albumet ’Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ får guldstatus i USA.

 

I USA blev The Beatles album ’Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ certifierad guldskiva denna torsdag.

 

 


Brian Epsteins gåva till Ringo registrerades denna dag på Richard Starkey

1966 gav Brian Epstein varje bandmedlem en Mini-bil. Alla tillverkades på beställning av Harold Radford-företaget.

Ringo Starrs Mini hade många ytterligare alternativ, inklusive: huvventiler, utsvängda hjulhus, Manx lättmetallfälgar, sömlös kaross, Weizo tanklock, skräddarsydda glas och sidoljus, Vibasto-lucka ”på taket, Hooper- och Radford-emblem, tre extra mätare på panelen, varvräknare, cigarettändare, MotoLita-styrning, Mark II-pelarratt, invändig huvspärr, instrumentpanel och dörrlister i valnöt, fällbart baksäte, elfönster, tonade sidorutor, Huntmaster-hoppstolar, helljusstrålkastare med anpassad koppling, Binolight-grill, Morris 1100 blinkers och bromsljus, varningsljus för öppna dörrar, VW Beetle-bakljus”, Seabee-strålkastare i Innocenti-hus, instrumentbräda i valnöt och Smith-mätare. Dessutom begärde Ringo att hans bil skulle vara utrustad med ett fällbart baksäte och en baklucka som öppnades uppåt så att hans Mini kunde rymma ett fullt trumset. Registreringsskylten ”LLO 836 D” registrerades i maj 1966 och den 15 juni 1967 överfördes registreringen från Brian Epstein till Richard Starkey. Han skulle äga den här bilen fram till december 1968.

Brian Epsteins Mini Cooper blev denna dag registrerad på Ringo Starr.

 

1406, 2024

Françoise Hardy har lämnat oss i en ålder av 80 år

By |14 juni, 2024|Categories: Nyheter|

Intressanta kopplingar mellan The Beatles och Françoise Hardy

Den franska sångerskan, låtskrivaren, gitarristen, skådespelerskan, författaren, astrologen, modellen etc. Françoise Hardy  lämnade oss den 11 juni 2024. Hon föddes i Paris den 17 januari 1944 och det var också där hon slutade sina dagar. Hon hade drabbats av lymfcancer, en sjukdom hon drabbades av redan 2004. Hon genomgick olika cancerbehandlingar och blev bättre under en kortare tid. 2015 föll hon dock i någon form av dvala. Från 2021 förordade hon dödshjälp och kritiserade Frankrike för att inte godkänna denna procedur och ansåg att Frankrike på detta sätt var inhumant.

Françoise Hardy obituary | Françoise Hardy | The Guardian

Françoise Hardy 1964. Foto: Pierre Vauthey.

 

Françoise Hardy var en av Frankrikes populäraste popartister under 1960-talet och en av de mest kända ända in på 2000-talet. Hennes stora genombrott kom 1962 med min egen favoritlåt av henne – Tous les garçons et les filles, som faktiskt också gick in på den svenska poplistan.

 

Nedan kommer några axplock med kopplingar mellan The Beatles och Françoise Hardy.

 

Françoise Hardy in the audience of the Olympia to attend the first part of the Beatles concert, in Paris, January 17, 1964,... – @isabelcostasixties on Tumblr

Här är Françoise Hardy fotograferad när hon är på en av The Beatles
konserter på Olympia i Paris den 17 januari 1964.

 

Nedan en kort video (1:13) med en intervju med Françoise Hardy, där hon bl.a. berättar om  att hon känner väl till till exempel Cliff Richard, men inte The Beatles samt att hon en vecka senare ska gå på en konsert för att se The Beatles på Olympia i Paris.

 

Det har diskuterats på olika forum om Françoise Hardy har låtit sig inspireras av The Beatles och/eller vice versa. I nedanstående låt – Comme tant d’autres – som släpptes 1963, kan man faktiskt höra likheter med låten Penny Lane som The Beatles om ut med 1967.

 

Både John Lennon och Paul McCartney i likhet med många andra manliga stjärnor Mick Jagger och Bob Dylan (bara för att nämna några) var mycket förtjusta i den franska sångerskan och hade säkert inte något emot att vara tillsammans med henne. Om man lyssnar på liveversionen av Paul McCartneys låt Picasso’s Last Words på albumet Wings Over America, hör man att Paul mot slutet av låten går över till att prata franska och nämner då – indirekt – Françoise Hardy.

I en av sina många böcker  – Les Rhythms du Zodiaque- från 2003 på sid 57 skriver hon:
Gardons-nous de confondre légèreté et superficialité, il suffit d’écouter les chansons d’Alain Souchon ou de Paul McCartney, pour saisir la nuance.
Detta betyder ungefär: Låt oss vara noga med att inte blanda ihop lätthet och ytlighet, bara lyssna på låtarna av Alain Souchon eller Paul McCartney för att förstå nyansen.

Den världsberömde franske fotografen Jean-Marie Périer försökte få till en middag med Françoise Hardy och The Beatles 1965. Men vad som blev av det vet vi inte. Däremot tog Jean-Marie Périer ett stort antal foton av såväl Françoise Hardy som The Beatles.

 

Den här bilden kallade Jean-Marie Perier för ’Beatles Go Pop’. Bilden är tagen tidigt 1967 i
’EMI Studios’ när The Beatles spelade in albumet ’Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’.

 

Den här bilden kallade Jean-Marie Perier för ’Beatles, Red Door’.

Den här bilden kallade Jean-Marie Perier för ’Beatles, Union Jack’.

 

För den som vill forska vidare kan nämnas  att det finns en del likheter mellan Françoise Hardys La nuit est sur la ville och The Beatles I’ll Be Back. Båda kom ut 1964.

 

 

 

 

 

 

Françoise Hardy,

Till toppen