Hej Prenumeranter.

Detta är vårt fjärde nyhetsbrev och vi har för avsikt att skicka ut dessa till er medlemmar som är registrerade på hemsidan med jämna mellanrum.

Hösten närmar sig och vi kan se fram emot en hektisk Beatleshöst – inte minst nu i september, då det det förväntas komma ut en hel del material av skilda slag gällande såväl The Beatles som George Harrison. Pauls releaser av Venus and Mars och Wings at the speed of sound ser ut att bli uppskjutna och släppas först i november.

Om du inte längre vill ha detta nyhetsbrev så avregistrerar du dig enkelt på denna länken: 


 

 Beatles i USA - hyllningskonserten 2014 - repriseras i SVT 1!

Artisten och sångerskan Alica Keys framför Let It Be tillsammans med John Legend För jämnt 50 år sedan upptäckte Amerika gruppen som vi redan hade som favoriter på den här sidan Atlanten - The Beatles. De fyra Liverpoolgrabbarna gjorde då ett berömt framträdande hos Ed Sullivan. I den här konserten [...]

Alica Keys sjunger BeatlesArtisten och sångerskan Alica Keys framför Let It Be tillsammans med John Legend

För jämnt 50 år sedan upptäckte Amerika gruppen som vi redan hade som favoriter på den här sidan Atlanten - The Beatles. De fyra Liverpoolgrabbarna gjorde då ett berömt framträdande hos Ed Sullivan. I den här konserten hyllar dagens stjärnor Beatles: Stevie Wonder, Kate Perry och Johnny Depp. Vidare Pharrell Williams, Jeff Lynne och LL Cool J. Eurythmics återförenas för en enda kväll, och Alicia Keys sjunger tillsammans med John Legend. Och så berättar Paul och Ringo minnen för David Letterman från då det begav sig.

Programmet sändes första gången i Sveriges Television den 19 april i SVT2.

Denna gång sänds programmet i SVT 1 fredagen den 5 september 2014 kl. 22.25 - 00.40.

För den som inte hinner observera detta blixtmeddelande kan tilläggas att programmet går i repris en gång till, nämligen tisdagen den 9 september kl. 01.25 - 03.15. Även denna gång går programmet i SVT1. Programmet sänds i HD , 5.1-ljud.

 

Hyllning till fyra grabbar från Liverpool

För 50 år sedan upptäckte Amerika gruppen som européerna redan hade som favoriter – The Beatles. Det var då de fyra Liverpoolgrabbarna gjorde sitt berömda framträdande hos den amerikanska talkshowprogramledaren Ed Sullivan. I kvällens konsert, inspelad 9 februari i år och därmed exakt på dagen 50 år sedan medverkan i talkshowen, hyllar dagens stjärnor Beatles.

De stjärnor som kommit för att hylla de fyra grabbarna från Storbritannien är bland andra Stevie Wonder, Kate Perry och Johnny Depp. Vidare Pharrell Williams, Jeff Lynne och LL Cool J. Gruppen Eurythmics – Annie Lennox och Dave Stewart – återförenas för denna enda kväll och Alicia Keys sjunger tillsammans med John Legend. Medverkar gör också Eric Idle (Monty Python), skådespelarna Sean Penn, Jeff Bridges och Kate Beckinsale. Utöver dessa medverkar också de två kvarvarande medlemmarna i gruppen, Paul McCartney och Ringo Starr, i sändningen. Utöver att de sjunger några av gruppens mest kända låtar blir de också intervjuade av tv-personligheten David Letterman.

The Beatles första medverkan i ”The Ed Sullivan Show” är ett av alla tv-program som flest människor har sett. 74 miljoner människor lär ha satt på sin tv för att se gruppen framför fem sånger och anses av många historiker och kritiker som en av de viktigaste händelserna inom musik och television.

Följande låtar framförs under showen:

Maroon 5 - All My Loving, Ticket To Ride

John Mayer & Keith Urban - Don’t Let Me Down

Ed Sheeran -  In My Life”

Imagine Dragons - Revolution”

Stevie Wonder - We Can Work It Out

Alicia Keys & John Legend -  Let It Be

Katy Perry - Yesterday

Eurythmics - The Fool On The Hill

Dave Grohl & Jeff Lynne - Hey Bulldog

Brad Paisley & Pharrell Williams -  Here Comes The Sun

Jeff Lynne & Joe Walsh -  Something

Gary Clark Jr, Dave Grohl & Joe Walsh -  While My Guitar Gently Weeps

Ringo Starr -  Matchbox, Boys, Yellow Submarine

Paul McCartney -  I Saw Her Standing There, Get Back, Birthday

Final med samtliga artister - Sgt Pepper’s Lonley Hearts Club Band, With A Little Help From My Friends, Hey Jude

A splendid time is guaranteed for all Beatlesfans all over the World!


 

Vi påminner om att ni medlemmar har…

Rabatterat pris på entré till Beatle Day 2014

Beatle Day 2014

Som medlem i The Beatles Information Center kan du köpa biljetter till Beatle Day på Trädgår’n i Göteborg den 4 oktober. Dessutom till ett rabatterat pris! 
Endast 380 kr istället för ordinarie pris som är 450 kr.

Hur gör du för att köpa dina biljetter till det rabatterade priset?
* Sätt in 380 kr/biljett på Rock Events Bankgiro: 389-2460
* Skriv ditt namn, medlemsnummer i BIC, antal biljetter och e-postadress i meddelandefönstret när du betalar.
* När pengarna registrerats på kontot kommer du få ett mail som bekräftar köpet.
* Skriv sedan ut det mailet och ta med dig till Beatle Day den 4 oktober. I entrén visar du bara upp ditt utskrivna mail och får då en riktig biljett i utbyte.

 

Läs mer om Beatle Day 2014 här!


 

Trevlig Beatleshöst önskar styrelsen i
The Beatles Information Center

 

Beatlesnytt.se