Hej Prenumeranter.

Julen närmar sig och vi passar på att skicka ut ännu ett nyhetsbrev ifrån The Beatles Information Center med information om ett hett julklappstips.

Föreningens nyhetsbrev skickas ut till samtliga medlemmar som har meddelat oss en aktuell och fungerande e‑postadress. När en medlem anmäler en e-postadress lägger vi in uppgiften på vår hemsida. Ett nyhetsbrev skickas ut när föreningen snabbt vill informera sina medlemmar om en intressant nyhet på hemsidan som inte kan vänta till utgivningen av nästa nummer av Beatles Nytt.

Om du inte längre vill ha detta nyhetsbrev så avregistrerar du dig enkelt på denna länken: https://beatlesnytt.se/?lang=sv&emunsub=Mjg5fDU2ODlmNTZhYTI4MzEwMTlmOGQ2MzE0Zg%3D%3D

Hur man blir medlem i The Beatles Information Center framgår av informationen på vår hemsida www.beatlesnytt.se under rubriken Bli Medlem, som nås via denna länk: 
https://beatlesnytt.se/bli-medlem/

 


 Boken Beatles i Köpenhamn – 4.6.64 till salu!

Nu har vi glädjen att kunna erbjuda våra medlemmar en unik och helt nyutkommen bok om The Beatles i Köpenhamn den 4 juni 1964. Pris: 250 kronor inklusive porto. Sätt in aktuellt belopp på vårt plusgiro 1 21 03-8 (The Beatles Information Center) och ange namn och adress så skickar [...]

Omslagsbild nr 2 - Beatles i Köpenhamn 4.6 64Nu har vi glädjen att kunna erbjuda våra medlemmar en unik och helt nyutkommen bok om The Beatles i Köpenhamn den 4 juni 1964.

Pris: 250 kronor inklusive porto.

Sätt in aktuellt belopp på vårt plusgiro 1 21 03-8 (The Beatles Information Center) och ange namn och adress så skickar vi boken/böckerna snarast möjligt efter betalning. Tänk på att detta kan bli en helt fantastisk julklapp till alla som gillar Beatles – och det gör ju faktisk de allra flesta.

”Den 4 juni 1964 var det beatlemania över hela klotet. Och denna dag kom världens mest populära popgrupp till Köpenhamn för första gången. Jag följde Beatles, från det att de anlände med flyget till Kastrup Lufthavn, under de två konserterna i KB-Hallen, fram till att de flög vidare ett dygn senare. Under hela besöket fotograferade jag hej vilt med min Rollei-kamera.” – Knud Ørsted

Det finns flera böcker och publikationer med information och bilder från The Beatles besök i Sverige, men väldigt lite information om vad som hände och hur det såg ut när The Beatles besökte Danmark knappt två månader före Sverigebesöket 1964. Nu i samband med 50-årsjubileet av The Beatles besök i Danmark får vi ta del av ännu ett nytt och spännande kapitel om världens mest inflytelserika popgrupp – The Beatles.

Med ett femtiotal foton som utgångspunkt innehåller Beatles i København – 4.6.64 historien om den gången The Fab Four kom till sta’n och spelade inför två utsålda konserthus i KB-Hallen i Köpenhamn.

Fotografierna, som inte tidigare har varit publicerade, är tagna av den då 22-årige Knud Ørsted, som vid sidan av sitt fasta kontorsjobb på Danmarks Radio, bl.a. arbetade för musiktidningen Hit tillsammans med kollegan Jørgen de Mylius. Den 4 juni 1964 upplevde de två unga männen bägge konserterna med The Beatles, och även om Ørsted tog mer än 100 fotografier under loppet av det dygn bandet var i landet, var det bara tio av dessa som blev publicerade i samband med Beatles besök i Köpenhamn. Resten av fotografierna blev liggande och opublicerad – fram till nu!

Boken Beatles i København – 4.6.64 består av en enastående samling av ögonblicksbilder från gruppens första och sista besök i Danmark. Det märkvärdiga med denna utgåva är att vi bland de välkända bilderna på skrikande tonårsflickor och undantagstillståndsliknande scener framför Hotel SAS Royal också får ta del av ett antal ärliga och närvarande porträttfotografier av både John, Paul och George samt några sällsynta fotografier av trummisen Jimmie Nicol, som i all hast blev inhyrd för att avlösa den då sjukskrivne Ringo Starr. Jimmie spelade totalt åtta konserter tillsammans med bandet. Sedan kom, som bekant, Ringo Starr tillbaka till sitt trumset.

Beatles i København – 4.6.64 är fotograferad och skriven av Knud Ørsted med bidrag från Jørgen de Mylius och innehåller – förutom de många opublicerade fotografierna – också arkivmaterial och tidningsklipp samt Jørgen Leths konsertartikel ”Beatlomanien er ufarlig”, som blev publicerat i tidningen Politiken den 5 juni 1964.

Fakta:
Titel: Beatles i København – 4.6.64 (inbunden utgåva)
Storlek: 215 x 223 mm
Språk: Danska (tilläggas kan att det är väldigt lite text i boken, som till huvuddelen består av unika fotografier, tidningsklipp m.m.).
Fotograf och författare: Knud Ørsted.


Ha det så mysigt i vintermörkret önskar styrelsen i
The Beatles Information Center

Beatlesnytt.se