Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är image-217.png

Julian Lennon kommer att sälja ut minnessaker (memorabilia) från John Lennon och The Beatles i form av NFT *), d.v.s. non-fungible tokens från sin egen samling.

Onlineauktionen äger rum hos Julien’s Auctions den 7 februari 2022 där Julian erbjuder fans att få äga en del av musikhistorien.

NFT- samlingen inkluderar handskrivna anteckningar av Paul McCartney när han skrev Hey Jude.

Bland de övriga föremålen kan nämnas den afghanska rock som John Lennon bar i filmen Magical Mystery Tour, ett antal gitarrer som Julian fick i present av John samt en svart cape som John bar i filmen Help!.

Tillsammans med NTF-utgåvan av respektive föremål nedan ingår en beskrivning av föremålet uppläst av Julian Lennon själv. Denna ljudupptagning ingår i detta digitala NTF-verk. Detta innebär i princip att själva föremålet finns kvar hos Julian men köparen får en 1:1 digital version av verket.

Arrangemanganteckning av Paul McCartney till låten ’Hey Jude’. Budgivningen börjar på $ 30 000.
Gibson 1959. Budgivningen börjar på $ 30 000.
John Lennons cape från filmen ’Help!’. Budgivningen börjar på $ 8 000.
john lennon julian lennon nft auction
John Lennon under filminspelningen av ’Help!’ 1965.
Gibson Les Paul. Budgivningen börjar på $ 4 000.
John Lennons Afghanrock från filmen ’Magical Mystery Tour’. Budgivningen börjar på $ 6 000.
Gibson Les Paul 25/50. Budgivningen börjar vid $ 4 000.

En del av intäkterna från denna försäljning går till Julian Lennons White Feather Foundation.

*) Non-fungible token, NFT, är en särskild typ av kryptoteknik som bland annat används vid försäljning och ägande av digital konst. Varje token motsvarar en unik del i en blockkedja som skapar ett slags digitalt fingeravtryck. Non-fungible betyder i stort sett att föremålet är unikt och det kan inte ersättas med någonting annat. Ett exempel är valutan bitcoin. Den kan man byta mot en annan bitcoin, men det är fortfarande samma föremål.

________________________________________________

Nedan berättar Julian Lennon om sitt projekt med sin memorabilia-samling, där dessa sex objekt bara är en början samt att han är på gång med ett nytt album:

I’ve been collecting these personal items for about 30 years, and I was getting a bit fed up with them being locked away in a vault, where I’ve had to keep them because I didn’t want them to get damaged.

We did a few exhibitions in Europe with the items, and my intention was to take the collection and tour it, and I still hope to at some point in time, but obviously the last few years have not been helpful.

I actually felt very bad about keeping all that stuff locked away, and I just felt that this was a unique way to continue dad’s legacy and to show people the collections I have, and with the videos and narration, to give people a little more than they would normally get and hear some stories that they haven’t heard before in a new art form and a different medium.

This is a slow rollout over the next year or so of quite a few items. I have a lot of projects happening this year, including a new album, and these [items] tie in to a few of them. I can’t really say much more — you’ll understand why when it happens. The first release will be April 8 and that will inform you of the campaign going forward.