Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är image-217.png

🇮🇹🇺🇦❤ 🇮🇹🇺🇦❤ 🇮🇹🇺🇦❤ 🇮🇹🇺🇦❤ 🇮🇹🇺🇦❤ 🇮🇹🇺🇦❤ 🇮🇹🇺🇦❤ 🇮🇹🇺🇦❤ 🇮🇹🇺🇦❤ 🇮🇹🇺🇦❤ 🇮🇹🇺🇦❤

I måndags, den 4 mars 2022, var det fotbollsderby i Italiens Serie A mellan Juventus på hemmaplan mot Inter. Det som höjde fokuset på kriget i Ukraina var det faktum att – innan matchen började – två kvinnor framförde John och Yoko Onos låt Imagine.

Vilka var det då som framförde stycket? Jo den italienska sångerskan Gaia Gozzi och den ukrainska sångerskan Kateryna Paylenko! En hyllning till de Ukrainare som stupat i det pågående kriget mot Ryssland.

Hur gick det i matchen? Det blev en väldigt intensiv match med s.k. VAR-bedömningar som efter flera straffläggningar slutade med att Inter besegrade Juventus med 1-0. VAR står för Video Assistant Referee.