Limited Edition Black Vinyl. En begränsad utgåva med tre skivor i 80 grams audioiphile vinyl.

Dagen innan Paul McCartneys 80-årsdag, fredagen den 17 juni 2022, blev det officiellt att Paul kommer att släppa ett par specialboxar innehållande albumen McCartney, McCartney II och McCartney III, vilka alla har givits ut tidigare – 1970, 1980 respektive 2020. Boxen släpps om exakt en månad från idag – fredagen den 5 augusti 2022.

Paul McCartneys tre speciellt namngivna album – McCartney från 1970, McCartney II från 1980 och McCartney III från 2020 är alla skrivna, framförda och producerade av Paul McCartney själv. Dessa kommer nu för första gången att ges ut tillsammans i en specialbox.

Boxen med albumen McCartney I, II och III  kommer att ges ut i tre olika format:

  1. Limited Edition Colour Vinyl. En begränsad utgåva i färgad vinyl bestående av ett set med tre 180-grams audiophile vinylskivor, där albumet McCartney är i genomskinlig vinyl, McCartney II i vit vinyl och McCartney III i krämfärgad vit vinyl.

  2. Limited Edition Black Vinyl. En begränsad utgåva med tre skivor i 80 grams audioiphile vinyl.

  3. CD Limited Edition three-disc set.

Vart och ett av formaten ovan ges ut tillsammans med tre speciella fototryck i formatet 8″ x 10” samt med anteckningar av Paul McCartney om respektive album. Boxens omslag och typografi har skapats av Ed Ruscha.

from left to right: Photo 1 is from 1970 showing Paul at the Piano. Photo 2 is Paul in the studio playing a drum recording McCartney II. Photo 3 is Paul in the studio playing guitar during the recording sessions for McCartney III
Paul McCartney 1970, – foto: Linda McCartney, 1980 foto: Linda McCartney respektive 2020 foto: Mary McCartney.

McCartney nådde andraplatsen på albumlistan i UK där den låg i hela 33 veckor.

McCartney II, nådde även den förstaplatsen på albumlistan i UK, där den låg i 18 veckor, varav två på förstaplatsen. I USA nådde den som bäst en tredjeplats.

McCartney III nådde också den förstaplatsen på albumlistan i UK. Den låg dock bara tre veckor på listan, varav en vecka på toppen. Albumet nådde även förstaplatsen på Billboards Top Album Sales-listan i USA.

Limited Edition Colour Vinyl.

Och vill man ’röra’ till det kan det se ut så här (klicka på länken nedan):

https://www.facebook.com/PaulMcCartney/videos/441387271191270