Roger Moore (7 filmer), George Lazenby (1), Daniel Craig (5), Pierce Brosnan (4), Timothy Dalton (2) och, Sean Connery (6).

Som förmodligen är bekant, så hände det stora saker den 5 oktober 1962 för såväl The Beatles som för Agent 007 – James Bond.

Den här fredagen 1962, var det premiär för den första James Bond-filmen – Dr. No – med den svenska titeln Agent 007 – med rätt att döda.

Samtidigt släpptes The Beatles första singel på ParlophoneLove Me Do.

Och nu den 5 oktober 2022 fyllde Bond-filmerna 60 år och denna dag hade dokumentärfilmen The Sound of 007 streamingpremiär på Amazon Prime Video. Dock är den ännu inte tillgänglig att streama här i Sverige.

Filmen följer historien över sex decennier av James Bond-musik, och går bakom kulisserna på en av de största filmserierna och den ikoniska temasången bakom 007.

Nedan kan du se den officiella trailern för filmen, i vilken även Paul McCartneys bidrag finns med. Den han skrev till den åttonde James Bond-filmen Live And Let Die med den svenska titeln Leva och Låta Dö.

Så här gick det till när Paul McCartney fick uppdraget att skriva en låt till James Bond-filmen – Live And Let Die från 1973.