Den 17 november 2003 (i UK), den 18 november 2003 (i USA) kom Concert for George ut för första gången och är en inspelning från livekonserten som ägde rum i Royal Albert Hall i London den 29 november 2002, på årsdagen efter George Harrisons tragiska bortgång.

År 2018 släpptes Concert for George i ett antal olika format, inklusive fyra 180-grams vinylalbum för att fira George Harrisons 75-årsdag (1943-2018).

De nya vinyl – och digitalutgåvorna innehöll ytterligare spår, som inte var med på på vare sig originalutgåvan från 2003 eller cd-utgåvorna från 2018.

De ’nya’ spåren var: Sit on My Face och The Lumberjack Song av Monty Python samt Horse to the Water av Sam Brown.

Nu för att fira 20-årsjubileumet av livekonserten från den 29 november 2002, släpper man nu en remixad utgåva av Concert for George i sex olika format i kombination med att konserten visas i restaurerat skick på diverse biografer i en antal världsdelar med start den 29 november 2022. Se artikeln från den 16 november 2022 på denna hemsida.

__________________________________________________

Deluxe Limited Edition Box Set av ’Concert for George’

1. Deluxe Limited Edition Box Set

Denna numrerade deluxe-utgåva är förpackad i en guldfärgad fabriksinslagen box och innehåller det som ingår i formaten 2, 3 och 4 nedan. Dessutom ingår en inbunden bok på 60 sidor och ett stycke av den gobeläng som fanns på scenen 2002. Tilläggas kan att denna utgåva är utsåld.

__________________________________________________

’Concert for George’ i 4-LP Box Set.
’Concert for George’ i 4-LP Box Set.

2. 4-LP Box Set

The 4-LP Box Set innehåller den kompletta ljudinspelningen från CONCERT FOR GEORGE, pressad på 180-grams audiophile vinyl, med en speciell mandala-designad etsning på sid 8. Detta är den första fysiska ljudsammanställningen som innehåller samtliga låtar från framträdandet. Prislappen ligger på cirka 1 800 kronor.

Side 1: Sarve Shaam – Traditionell bön, Your Eyes (Sitarsolo) – Anoushka Shankar, The Inner LightJeff Lynne & Anoushka Shankar

Side 2: Arpan – dirigerad av Anoushka Shankar

Side 3: The Lumberjack SongMonty Python med Tom Hanks, Sit On My Face – Monty Python, I Want To Tell You – Jeff Lynne, If I Needed SomeoneEric Clapton, Old Brown ShoeGary Brooker, Give Me Love – Jeff Lynne

Side 4: Beware Of Darkness – Eric Clapton, Here Comes The SunJoe Brown, That’s The Way It Goes – Joe Brown, Horse To The WaterSam Brown, Taxman Tom Petty and the Heartbreakers

Side 5: I Need You – Tom Petty and the Heartbreakers, Handle With Care – Tom Petty and the Heartbreakers with Jeff Lynne & Dhani Harrison, Isn’t It A Pity Billy Preston, Photograph Ringo Starr

Side 6: Honey Don’t – Ringo Starr, For You Blue Paul McCartney, Something – Paul McCartney & Eric Clapton, All Things Must Pass – Paul McCartney, While My Guitar Gently Weeps – Paul McCartney & Eric Clapton

Side 7: My Sweet Lord – Billy Preston, Wah-Wah – Eric Clapton & Band, I’ll See You In My Dreams – Joe Brown

Side 8: Etsad vinylsida med en mandala, som är en geometrisk bildform med ursprung från Indien inom religionerna hinduism och buddhism.

Intäkter av försäljningen går till The Material World Foundation.

__________________________________________________

3. 2-CD + 2-Blu-rays Combo Pack

’Concert for George’ i 2-CD + 2-Blu-rays Combo Pack.

Denna kombinationsbox innehåller 2 CD-skivor och 2 Blu-ray-skivor. Blu-ray-utgåvan innehåller hela konserten plus extramaterial i form av intervjuer, repetitioner och bilder från bakom scenen.

Regissör är David Leland. Concert for George fick ett Grammy-pris för bästa musikvideo i långt format.

VIDEO DISC ONE: Den kompletta konserten (2 timmar och 26 minuter)
Your Eyes, The Inner Light, Arpan, Sit On My Face, The Lumberjack Song, I Want to Tell You, If I Needed Someone, Old Brown Shoe, Give Me Love (Give Me Peace On Earth), Beware Of Darkness, Here Comes The Sun, That’s The Way It Goes, Horse To The Water, Taxman, I Need You, Handle With Care, Isn’t It A Pity, Photograph, Honey Don’t, For You Blue, Something, All Things Must Pass, While My Guitar Gently Weeps, My Sweet Lord, Wah Wah, I’ll See You In My Dreams

VIDEO DISC TWO: Teaterversion med extra material (2 timmar och 20 minuter)
Extramaterialet innehåller Monty Python bakom scenen, bandets repetitioner, Ravis orkesters repetitioner, intervjuer med musiker och ett fotogalleri.

CD ONE: Sarve Shaam, Your Eyes, The Inner Light, Arpan

CD TWO: 
I Want to Tell You, If I Needed Someone, Old Brown Shoe, Give Me Love (Give Me Peace On Earth), Beware Of Darkness, Here Comes The Sun, That’s The Way It Goes, Taxman, I Need You, Handle With Care, Isn’t It A Pity, Photograph, Honey Don’t, For You Blue, Something, All Things Must Pass, While My Guitar Gently Weeps, My Sweet Lord, Wah Wah, I’ll See You In My Dreams.

__________________________________________________

4. 2-CD + 2-DVD Combo Pack

’Concert for George’ i 2-CD + 2-DVD Combo Pack.

VIDEO DISC ONE: Den kompletta konserten (2 timmar och 26 minuter)
Your Eyes, The Inner Light, Arpan, Sit On My Face, The Lumberjack Song, I Want to Tell You, If I Needed Someone, Old Brown Shoe, Give Me Love (Give Me Peace On Earth), Beware Of Darkness, Here Comes The Sun, That’s The Way It Goes, Horse To The Water, Taxman, I Need You, Handle With Care, Isn’t It A Pity, Photograph, Honey Don’t, For You Blue, Something, All Things Must Pass, While My Guitar Gently Weeps, My Sweet Lord, Wah Wah, I’ll See You In My Dreams

VIDEO DISC TWO: Teaterversion med extra material (2 timmar och 20 minuter)
Extramaterialet innehåller Monty Python bakom scenen, bandets repetitioner, Ravis orkesters repetitioner, intervjuer med musiker och ett fotogalleri.

CD ONE: Sarve Shaam, Your Eyes, The Inner Light, Arpan

CD TWO: 
I Want to Tell You, If I Needed Someone, Old Brown Shoe, Give Me Love (Give Me Peace On Earth), Beware Of Darkness, Here Comes The Sun, That’s The Way It Goes, Taxman, I Need You, Handle With Care, Isn’t It A Pity, Photograph, Honey Don’t, For You Blue, Something, All Things Must Pass, While My Guitar Gently Weeps, My Sweet Lord, Wah Wah, I’ll See You In My Dreams.

__________________________________________________

5. 2-CD

’Concert for George’ i 2-CD.

This 2-CD set offer a collection of stunning renditions of some of the most significant music of the 20th century, including “While My Guitar Gently Weeps” (performed by Clapton, McCartney and Starr), “Taxman” (performed by Tom Petty and the Heartbreakers) and “The Inner Light” (covered by Jeff Lynne and Anoushka Shankar).

CD ONE: Sarve Shaam, Your Eyes, The Inner Light (med Jeff Lynne och Anoushka Shankar), Arpan

CD TWO: 
I Want to Tell You, If I Needed Someone, Old Brown Shoe, Give Me Love (Give Me Peace On Earth), Beware Of Darkness, Here Comes The Sun, That’s The Way It Goes, Taxman (framförd av Tom Petty and the Heartbreakers) , I Need You, Handle With Care, Isn’t It A Pity, Photograph, Honey Don’t, For You Blue, Something, All Things Must Pass, While My Guitar Gently Weeps, framförd av Eric Clapton, Paul McCartney och Ringo Starr), My Sweet Lord, Wah Wah, I’ll See You In My Dreams.

__________________________________________________

6. Digital Album

Concert For George LP Cover

Den kompletta inspelningen av Concert for George kan både strömmas och laddas ner i Dolby Atmos® Audio, remastrat på nytt av GRAMMY-vinnande ljudteknikern Paul Hicks.