För ungefär tre månader sedan, den 17 augusti 2022, släpptes en ny utgåva av Paul McCartneys film Get Back både på DVD och för första gången på Blu-ray. Speltid: 1 timme och 32 minuter.

För alla som är väl bevandrade i The Beatles historia så är det inte bara The Beatles som har givit ut en film med titeln Get Back.

Paul McCartney kom ut med en film 1991 – också med titeln Get Back – som innehåller turnébilder från hans Come Back-turné, som han genomförde 1989-1990. Filmen visades på en del biografer, men gjorde ingen direkt succé och togs snart bort. Flera av konserterna på turnén filmades och Paul McCartney hyrde in en regissör för konsertfilmen. Det var ingen mindre än Richard Lester, mannen som regisserade Beatlesfilmerna A Hard Day’s Night och Help! 1964 och 1965. Lester satta ihop en film med konsertupptagningar och dokumentär- och nyhetsbilder för att visa Paul McCartneys plats i världshistorien.

Låtarna som ingår i filmen:

 1. Band On The Run
 2. Got To Get You lnto My Life
 3. Rough Ride
 4. The Long And Winding Road
 5. The Fool On The Hill
 6. Sgt. Pepper, .. + reprise
 7. Good Day Sunshine
 8. I Saw Her Standing There
 9. Put It There
 10. Eleanor Rigby
 11. Back In The U.S.S.R.
 12. This One
 13. Can’t Buy Me Love
 14. Coming Up
 15. Let It Be
 16. Live And Let Die
 17. Hey Jude
 18. Yesterday
 19. Get Back
 20. Abbey Road: Golden Slumbers/Carry That Weight/The End
 21. Birthday (spelas under det att eftertexterna rullar).

En och samma låt kunde vara inspelad på olika konserter, vilket innebär att ljudet inte är helt synkroniserat med filmbilderna alla gånger. Dock hade man synkroniserat materialet professionellt, så det var ibland svårt att uppdaga att ljud och bild inte alltid stämde ihop.

Richard Lester använde sig av en del saker som inte hade med själva konserterna att göra, såsom dokumentärfilmer från krigssituationer, klipp från filmerna Help!, Shea Stadium och Let It Be. Här finns även stillbilder från Richard Lesters egen film How I Won The War med John Lennon i en av rollerna.

Nu har Paul McCartneys Get Back-film, som tidigare hade kommit ut på VHS-kassett och på DVD, även kommit ut på Blu-ray.

I nedanstående video visar musikern Tony lite mer i detalj hur förpackningen ser ut och vad den innehåller. Speltid: 2 min. 48 sek.